Kurs i speiderprogram

I 2016 ble det lansert nytt speiderprogram, så vi har et kurs om hva som er nytt, hva som er det samme, hvor man finner informasjon og hvordan man kan planlegge å ta merker. Antall deltakere bestemmes av arrangøren. Dette kurset kan kretser, grupper og sammenslutninger av grupper bestille til seg. Dere må kun stille med egnet lokaler med projektor og dekke kursleders reise. 

Merkekurs

Dette kurset er et helgekurs som hovedsakelig arrangeres av kretser. Kurset kan enkelt tilpasses slik at det kan avholdes over flere kvelder. På dette kurset går man igjennom speidermetoden og ett til fire merker. Poenget med dette kurset er at du som leder skal lære om merkekravene så konkret og detaljert som mulig, slik at du enkelt kan gjennomføre dem med dine egen speidere. Kurset foregår både inne og ute. Antall deltakere bestemmes av arrangør. 

Vi har noen ressurser fra pilotkurset som tok for seg merkene Primitiv mat og Førstehjelp. Trykk på lenkene for å se eksempler på program, regnskap, tips til gjennomføring og heftet Speiderideen. Bruk gjerne disse ressursene sammen med merkekravene i aktivitetsbanken for å sette sammen programmet for deres merkekurs. 

Når kurset er gjennomført vil vi gjerne samle inn nyttige erfaringer, og ber derfor alle om å fylle ut dette rapportskjemaet i etterkant. 

Astronomikurs

Vil dere lære mer om stjernetitting, himmellegemenes bevegelser og gravitasjon på Nord-Europas største astronomiske anlegg? Vil dere bli bedre rustet til å ha speidermøter- og turer hvor dere tar astronomimerkene? Dette kurset kan bestilles men holdes kun på Solobservatoriet på Harestua i Nord-Europas største astronomiske anlegg. Kurset kan tilpasses gruppa, men det må vare minimum én dag. Det er mulighet for overnatting innendørs eller i lavvo ute.

Klikk her for å lese en beskrivelse av aktivitetene på astronomikurset. Pris med én overnatting er fra 1000 kr per deltaker. Husk at hver gruppe kan få 50% av deltakeravgiften som Frifond-støtte. Det kan gjøres andre avtaler rundt pris ved kortere kurs. 

Du kan se hvilke kurs som avholdes når under arrangementer eller bestille kurs til dere.