Kurs i speiderprogram

I 2016 ble det lansert nytt speiderprogram, så vi har et kurs om hva som er nytt, hva som er det samme, hvor man finner informasjon og hvordan man kan planlegge å ta merker. Antall deltakere bestemmes av arrangøren. Dette kurset kan kretser, grupper og sammenslutninger av grupper bestille til seg gratis siden det er ønskelig at flest mulig skal lære seg det nye programmet. Dere må kun stille med egnet lokaler med projektor. 

Merkekurs

Dette kurset er et helgekurs som hovedsakelig arrangeres av kretser. Kurset kan enkelt tilpasses slik at det kan avholdes over flere kvelder. På dette kurset går man igjennom speidermetoden og ett til fire merker. Poenget med dette kurset er at du som leder skal lære om merkekravene så konkret og detaljert som mulig, slik at du enkelt kan gjennomføre dem med dine egen speidere. Kurset foregår både inne og ute. Antall deltakere bestemmes av arrangør. 

Vi har noen ressurser fra pilotkurset som tok for seg merkene Primitiv mat og Førstehjelp. Trykk på lenkene for å se eksempler på program, regnskap, tips til gjennomføring og heftet Speiderideen. Bruk gjerne disse ressursene sammen med merkekravene i aktivitetsbanken for å sette sammen programmet for deres merkekurs. 

Når kurset er gjennomført vil vi gjerne samle inn nyttige erfaringer, og ber derfor alle om å fylle ut dette rapportskjemaet i etterkant. 

Du kan se hvilke kurs som avholdes når under arrangementer eller bestille kurs til dere.