Har du lyst til å gjennomføre et skøytemøte?

I dette møteforslaget finner du morsomme aktiviteter som dere kan gjøre på et møte på isen.

Først er det noen hensyn dere må ta dersom dere ønsker å gjennomføre et skøytemøte:

• Skøytebanen
  • Sikkerhet
  • Skøyteutstyr

Skøytebanen:

Det finnes mange skøytebaner rundt om i landet. Dere kan sjekke med kommunen, det lokale idrettslaget eller skolene i nærheten. Noen steder finnes det både innendørs- og utendørsbaner. Det kan være nødvendig å booke tid.

Sikkerhet:

Det kan være vondt å falle på isen! Hvis du skal introdusere speiderne dine for skøyteaktivitet er det derfor viktig at du tenker gjennom hvordan det skal organiseres for å det oppleves trygt og morsomt. Se til at alle har på seg hjelm før de går ut på isen!

Skøyteutstyr:

Speiderne kan ta med skøyteutstyr hjemme ifra, eller dere kan sjekke muligheten for å låne utstyr gjennom utlånsordninger som BUA eller i det lokale idrettslaget. Alle som skal gå på skøyter skal ha på seg hjelm! Det kan også være lurt å ha med bruskasser eller stoler dersom speiderne ikke har gått på skøyter tidligere. Dette kan brukes som støtte.

Aktiviteter

Gi alle litt tid til å komme seg på skøytene og finne balansen før dere setter i gang med aktivitetene. Dersom det er lenge siden man har gått på skøyter kan det ta litt tid å finne igjen gamle kunster, og dersom man ikke har gått før, trenger man gjerne litt hjelp i starten!

Felles oppstart:

Start opp samlet på isen og gi speiderene noen starteroppgaver

• Etterligne dyr - gå som en elefant, en mus, en slange....
  • Sette seg ned på bakken og komme seg opp igjen
  • Gå rundt seg selv i ring
  • Ta fart og gli så langt som mulig
  • Gli så langt som mulig på én skøyte

Leker:

• Sisten
  • Stiv heks
  • Rødt og grønt lys
  • Hauk og due
  • Lang, lang rekke (en går forran, resten holder i hverandre og henger på bak)

Ferdighetsløype:

Lag en løype hvor speiderne kan prøve ut ulike ferdigeheter på isen. Løypen kan markeres med kjegler eller sko som ikke er i bruk Lederen viser hva som skal gjøres mellom hver markør i løypen.

• Gå forlengs
  • Gå baklengs
  • Bremse
  • Gå i åttetall
  • Stå på én skøyte

Spill:

Del opp i lag og spill ballspill på is! Fotball, håndball, kanonball. Eller hvis dere har utstyr kan dere prøve å spille ishockey!

Møtet kan være en del av gjennomføringen av merker som: