Har du lyst til å gjennomføre et skøytemøte?

I dette møteforslaget finner du morsomme aktiviteter som dere kan gjøre på et møte på isen.

Først er det noen hensyn dere må ta dersom dere ønsker å gjennomføre et skøytemøte:

• Skøytebanen
  • Sikkerhet
  • Skøyteutstyr

Skøytebanen:

Det finnes mange skøytebaner rundt om i landet. Dere kan sjekke med kommunen, det lokale idrettslaget eller skolene i nærheten. Noen steder finnes det både innendørs- og utendørsbaner. Det kan være nødvendig å booke tid.

Sikkerhet:

Det kan være vondt å falle på isen! Hvis du skal introdusere speiderne dine for skøyteaktivitet er det derfor viktig at du tenker gjennom hvordan det skal organiseres for at det skal oppleves trygt og morsomt. Se til at alle har på seg hjelm før de går ut på isen!

Skøyteutstyr:

Speiderne kan ta med skøyteutstyr hjemme ifra, eller dere kan sjekke muligheten for å låne utstyr gjennom utlånsordninger som BUA eller i det lokale idrettslaget. Alle som skal gå på skøyter skal ha på seg hjelm! Det kan også være lurt å ha med bruskasser eller stoler dersom speiderne ikke har gått på skøyter tidligere. Dette kan brukes som støtte.

Aktiviteter

Gi alle litt tid til å komme seg på skøytene og finne balansen før dere setter i gang med aktivitetene. Dersom det er lenge siden man har gått på skøyter kan det ta litt tid å finne igjen gamle kunster, og dersom man ikke har gått før, trenger man gjerne litt hjelp i starten!

Felles oppstart:

Start opp samlet på isen og gi speiderene noen starteroppgaver

• Etterligne dyr - gå som en elefant, en mus, en slange osv.
  • Sette seg ned på bakken og komme seg opp igjen.
  • Gå rundt seg selv i ring.
  • Ta fart og gli så langt som mulig.
  • Gli så langt som mulig på én skøyte.

Leker:

• Sisten
  • Stiv heks
  • Rødt og grønt lys
  • Hauk og due
  • Lang, lang rekke (en går forran, resten holder i hverandre og henger på bak)

Ferdighetsløype:

Lag en løype hvor speiderne kan prøve ut ulike ferdigeheter på isen. Løypen kan markeres med kjegler eller sko som ikke er i bruk Lederen viser hva som skal gjøres mellom hver markør i løypen.

• Gå forlengs
  • Gå baklengs
  • Bremse
  • Gå i åttetall
  • Stå på én skøyte

Spill:

Del opp i lag og spill ballspill på is! Fotball, håndball, kanonball. Eller hvis dere har utstyr kan dere prøve å spille ishockey.

Møtet kan være en del av gjennomføringen av merker som:

Foto: Steinar Fagerli