Emner fra Speiderstigen som man jobber med på dette møtet:

  • Har en oppdager erfart å lage en nyttegjenstand for tur, som for eksempel et sitteunderlag, en kopp eller lignende.
  • Kjenner en oppdager følgende bibelhistorier: Skapelsen (1.Mos.1.1-2,25)

 


 

Åpning
Åpningsseremoni, navneopprop
Tema for møtet: lage noe vi kan bruke på tur.
Lese fra Skapelsen 1. Mos. 1,1-2,25.

 


 

Aktivitet 1
Visp
Speiderne finner mange (minst 10) tynne kvister som er cirka 3 - 5 mm tykke og 20 cm lange. Vis frem en egnet kvist. Husk at kvistene MÅ være ferske. Forklar og vis oppdagerne forskjell på ferske og tørre kvister. Skrap av barken, ikke spikk. Eventuelle små kvister/knopper kan fjernes ved å spikke. Når oppdageren har et passende antall pinner skal de festes sammen. Her kan dere bruke hyssing, ståltråd eller blomstertråd.
Surr pinnene sammen helt øverst og cirka 5 cm nedenfor dette. Surr så stramt dere klarer. Dere fester ved å surre starten og slutten på blomstertråden sammen.

 



Aktivitet 2

Hvis det er kaldt ute kan det være lurt å legge inn en lek med mye bevegelse. Særlig om dere bruker stormkjøkken når dere lager suppe og ikke får varme fra bålet. Syng Laurentsia, ta en kort runde med doktorsisten eller noe annet dere pleier/liker å leke.

 


 

Aktivitet 2

Kok suppe
Oppdagerne koker suppe på bål eller på stromkjøkken. Ha en gryte per patrulje og la alle speiderne bruke sin visp.



Lek
Hinderløype
Oppdagerne lager hindere sammen med lederne, bruk gjerne naturlige hindere som stokker, grener, stener og trær. Når løypa er ferdig, er det førstemann gjennom løypa, lagvis. Alle på laget må være over målstreken før klokka stopper. Det lønner seg å hjelpe hverandre.

 


 

Avslutning
Oppsummering av hva vi har gjort på møtet.
Speiderbønnen


Utstyr:
Ekstra kniver, hyssing, ståltråd eller blomstertråd, det du trenger for å lage bål eller stormkjøkken med brensel, fyrstikker, en gryte per patrulje, suppepose (tomatsuppepose er gøy å røre ut) eller noe annet å lage suppe av, vann. Husk førstehjelpsskrin. 

Speiderne må ha med kopp/tallerken, skje og spikkekniv.
 

Foto: Håkon Kristoffersen