Forbundsmerket

Har du tenkt på at forbundsmerket vårt betyr noe? Den grønne trekanten, det oransje kløveret og den lilla liljen forteller hvem vi er. Tre sterke symboler samlet til ett merke viser oss både historien vår og den internasjonale tilknytningen vår til fire av de største frivillige organisasjonene i verden: WAGGGS, WOSM, YMCA og YWCA. Vi har brukt dette merket siden forbundet vårt ble stiftet 11. oktober 2003. Da slo Norges KFUK-Speidere og Norgesk KFUM-Speidere seg sammen. Dagens forbundsmerke inneholder det viktigste fra merkene de to gamle forbundene brukte.

Kløveret

Kløveret er symbolet til jentespeidere over hele verden. Oransjefargen er den samme som World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) bruker. De tre bladene til kløveret står for de tre delene i speiderløftet vårt: å være åpen for Gud, hjelpe andre og leve etter speiderloven. På verdensmerket som jentene bærer på armen, ser man også den runde solen som lyser for alle barn over hele verden, flammen som brenner for menneskeheten, og de to lede- stjernene våre: lov og løfte. 

Liljen

Liljen er guttenes speidersymbol. Fargen er lilla, og den finner du også igjen i merket til World Organization of the Scout Movement (WOSM). Baden- Powell valgte liljen med tre blader som symbol. Det midterste bladet er en kompassnål som peker på veien fram til Gud. Også disse tre bladene står for de tre delene av speiderløftet vårt. Speiderloven og speiderløftet brukes av speidere i hele verden og binder oss sammen til en stor speiderfamilie. 

Trekanten

Trekanten brukes som symbol for å vise at vi driver et kristent arbeid hvor alle skal få bruke hele seg. De tre sidene står for menneskets ånd, sjel og kropp. Trekantens hjørner er symbol på den treenige Gud. KFUK-KFUM-bevegelsen i Norge, og YWCA og YMCA internasjonalt, bruker trekanten som symbol. Vi har valgt grønn farge for å vise at vi er en friluftsorganisasjon.