I dokumentet under finner du informasjon om de nordiske landene Sverige, Finland, Norge, Danmark og Island, og de tre selvstyrte områdene Grønland, Færøyene og Åland som kan brukes for å ta merket Nordisk.

De nordiske speiderforbundene

Speiderorganisasjonene i Norge er Norges KFUK-KFUM-speidere og Norges Speiderforbund (NSF) og vårt valgspråk er: ”Vær beredt”.

Den nasjonale speiderorganisasjonen i Sverige heter Scouterna og deres valgspråk er ”Var redo”.

Den største speiderorganisasjonen i Danmark er Det Danske Spejderkorps (DDS) og deres valgspråk er ”Vær beredt”.

I Finland er den nasjonale speiderorganisasjonen Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry (SP-FS), og valgspråket i Finland "Ole valmis". I Finland snakker de også svensk, så de svenske speiderne her bruker det svenske valgspråket "Var redo".

Speiderorganisasjonen på Island heter Bandalag íslenskra skáta (BÍS). Det islandske valgspråket er "Ávallt viðbúinn!".