St. Georg er speidernes skytshelgen. 23. april hvert år feires han av speidere over hele verden.

Det var Baden-Powell selv som utpekte St. Georg til speiderbevegelsens beskytter, og dermed feires St. Georgsdagen av speidere over hele verden. Det er vanlig at speidere benytter dagen til å fornye speiderløftet sitt.

Legenden om St. Georg og dragen forteller oss om en mann som var villig til å ofre livet for det han trodde på. Georg var kristen, modig og sterk i troen, og er kjent for å kjempe for det gode og mot det onde. Han måtte til slutt bøte med livet, ikke i kamp med dragen, men fordi han ble forfulgt på grunn av troen sin. Til slutt ble han drept på befaling fra den romerske keiseren. 

Som speidere deler vi St. Georg med mange andre mennesker over hele verden. Han er en katolsk helgen, og han er skytsengel for en rekke land og organisasjoner. Baden-Powell var født i London, og St. Georg er også Englands skytsengel. Det er derfor 23. april er Englands nasjonaldag. Du finner igjen St. Georgskorset i mange sammenhenger, for eksempel i flagget til Georgia og England.

De aller fleste speidergrupper markere St. Georgsdagen. Feiringen legges ofte til nærmeste søndag, enten i kirken eller som en egen speidergudstjeneste. Noen kretser har egne kretsarrangementer på St. Georgsdagen.

Alle enhetene har et aktivitetsmerke om St. Georg. 

Aktivitetsmerket St. Georg for oppdagere.

Aktivitetsmerket St. Georg for stifinnere.

Aktivitetsmerket St. Georg for vandrere.

Aktivitetsmerket St. Georg for rovere.