Bake julekaker
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
Her finner du oppskrifter til flere av de vanlige julekakene. Mange av deigene bør hvile en stund før de brukes, gjerne over natten. Kanskje kan en leder lage deigen og så kan speiderne være med på å forme og steke kakene og pakke dem inn. Det er også mulig å kjøpe ferdig laget deig i butikken.
Oppskrift på pepperkaker finner du HER (bør stå over natten)
Oppskrift på serinakaker finner du HER (kan brukes med det samme)
Oppskrift på sandkaker finner du HER (skal hvile en time)
Oppskrift på berlinerkranser finner du HER (skal hvile en time)
Oppskrift på smultringer finner du HER (skal hvile "en stund")
Når kakene har fått kjølt seg ned kan de pakkes inn og bli fine julegaver.
En fin måte å pakke inn julekaker er å bruke syltetøyglass eller Norgesglass. Spar hjemme, kjøp på loppemarked eller be speiderne ta med hjemmefra. Fjern etikettene ved å legge glassene i varmt vann.
Speiderne kan male på glassene eller pynte med klistremerker. Legg lokket på et stoff og tegn rundt, ca 1-2 cm utenfor lokket. Klipp ut, brett rundt lokket og fest med gummistrikk. Knyt gjerne gavebånd rundt glasset og krøll med saks.
UTSTYR
- Kakedeig
- Kjøkkenredskap avhenger av hvilke kaker dere skal lage (kjevle, gaffel, kakeformer, smultgryte...)
- Stekovn
- Syltetøyglass
- Maling og pensler eller klistremerker
- Stoff
- Gummistrikker
- Gavebånd