BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

Tradisjonelt har tørrfisk blitt tørket ved å henge på hjell, et slags trekanta stillas eller "tørkestativ" i tre, fra februar til mai. Etterpå har fisken blitt ettermodnet innendørs i to til tre måneder. De færreste har mulighet til å tørke fisk på denne måten selv, men da er stekeovnen et godt alternativ.

SLIK GJØR DU

  1. Stek fisken lett, helst uten å bruke fett i stekepannen.
  2. Del fisken i små terninger.
  3. Legg et bakepapir på en rist og spre fiskebitene utover.
  4. Stek fisken i stekeovnen på rundt 70 grader varmluft til fisken er tørr. Det vil ta 7-9 timer, hvis bitene har riktig størrelse. Større biter trenger lenger tid. 
  5. Sett ovnsdøren på klem ved å kile den åpen med en sleiv for å slippe ut fuktigheten mens du tørker fisken.
  6. Pakk fisken tett når den er ferdig tørket.
  7. Ta den tørkede fisken med på tur og bruk den i for eksempel fiskegryte. Husk å legge fisken i bløt før du har den oppi matretten. 

NB: Noen ovner skrur seg av dersom døren er åpen. Hvis ovnen din gjør det, må du holde døren igjen og heller åpne den med jevne mellomrom for å slippe ut fuktigheten. 
 

UTSTYR

  • Fisk å tørke
  • Stekeovn
  • Sleiv
  • Skjærebrett
  • Kniv