Kjøkkenkasse til leir
Ei kjøkkenkasse bør være lett, ha gode håndtak og ikke være større enn at to speidere kan bære den mellom seg.
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år),
- Ledere
- Friluftsliv,
- Speiderkjennskap
Kjøkkenkassa
Er det løse hyller i kassa, kan den brukes som skap på leiren. Kassa og innholdet bør merkes med krets- og gruppenavn.
Kjøkkenkassene inneholder det gruppen trenger til å gjøre i stand leirplassen og til lage mat på leiren. For at kassa ikke skal bli for tung, kan det være lurt å skille ut det «svarte», det vil si rister til grue, spade, eventuelt gryter, panner og økser i ei egen kasse.
UTSTYR
Innhold i en kjøkkenkasse:
- gruerist eller kokerenne
- oppvaskbalje
- vannbøtte
- vaskefat
- bøtte med lokk eller plastdunk
- suppeøse
- sleiver
- visp
- potetskreller
- boksåpner
- plastbokser med lokk
- ostehøvel
- håndklær
- stekespade
- brødkniv
- tallerkner, kopper og bestikk i reserve
- stekepanne
- kjeler med lokk
- litermål
- vannøse
- skjærefjøler
- oppvaskmiddel
- oppvaskkost
- oppvaskhansker
- papirhåndklær
- stålull
- plastposer/brødposer
- hyssing
- klesklyper
- gryteskrubb
- matpapir
- aluminiumsfolie
- grytekluter
- fyrstikker
- førstehjelpsutstyr
- dopapir
- ekstra plugger
- ekstra barduner og strammere
- brannslukningsapparat