Pannekaker - oppskrift
Pannekakene kan brukes til frokost, lunsj, middag eller dessert.
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Bland sammen hvetemel og sukker.
- Rør inn egg og salt.
- Tilsett melk mens dere rører.
- La røra svelle i 20 minutter.
- Stek pannekakene i panne på bål eller stormkjøkken.
- Server med syltetøy, bacon, sukker eller annet ønsket tilbehør.
TIPS: Det kan være lurt å lage røren hjemme, hvis dere skal ha den med på tur. Hell røra på for eksempel en tom brusflaske. Da trenger dere ikke øse med på tur. Bytt gjerne ut noe av hvetemelet med grovt mel eller havregryn for grovere pannekaker som metter lenger.
UTSTYR
Oppskriften er til omtrent 4 personer.
Ingredienser
- 5 dl hvetemel
- 5 dl melk
- 2 egg
- 1 ss sukker
- Klype salt
- Smør til steking
- Eventuelt sukker, bacon, syltetøy eller annet ønsket tilbehør
Annet utstyr
- Bål eller stormkjøkken
- Bakebolle
- Stekespade
- Visp
- Eventuelt øse eller tom brusflaske