Peanøttstenger, dessert fra Tanzania - oppskrift
Denne desserten er fra Tanzania. Den kan lages på bål.
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Ha mel, bakepulver og smør i bollen. Bruk hendene til å blande det sammen.
- Ha i sukker og halve peanøtter.
- Ha i egg og melk.
- Bruk hendene til å kna deigen godt sammen.
- Rull deigen til 2 cm tykke pølser.
- Del pølsene i 6 cm lange stykker.
- Hell olje i panna sånn at det er nesten 2 cm olje i panna eller gryta.
- Varm opp olja og legg i stengene.
- La stengene steke til de er gyldne.
- Legg stengene på kjøkkenpapir sånn at de kan renne av seg.
NB: Hvis oljen er for varm, er det fort gjort å svi stengene. Husk også på at varm olje lett kan lage brannsår, vær forsiktig!
UTSTYR
Ingredienser
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ss margarin
- 0,75 dl sukker
- 1,5 dl peanøtter
- 1 egg
- 0,35 dl melk
- Olje
Annet utstyr
- Bakebolle
- Kniv
- Panne eller gryte
- Kjøkkenpapir
- Komfyr eller bål