BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

ANDAKT

av Ketil Rosnes

Sveinung og Ola er oppdagere. Som oppdagere er flest liker de veldig godt å gå på tur. Flere ganger i året er de ute på tur i skog og mark. Når de er ute, har de alltid med seg ryggsekk. Den er god og praktisk å bære alt utstyret i. Sovepose, mat og ekstra klær. Det er plass til mye i ryggsekken. Veldig ofte blir den helt full og ganske tung.

Tenk hvis Sveinung og Ola og alle de andre i flokken har tunge og fulle sekker når de skal ut på tur og får vite at de må ha med en stor sekk ved i tillegg. Hvordan ville dere løst det? Kanskje dere har flere gode forslag? En kubbe eller to til hver. Da blir det ikke så forferdelig tungt.

Det hadde det blitt hvis én person måtte ha båret sekken med ved helt alene. Uansett hadde han ikke klart å bære den så lenge. Slik kan vi hjelpe hverandre med å bære når det blir for tungt å ta alt alene. Ved å ta litt hver, så blir det best for alle.

Snakk med noen du stoler på

Noen ganger hender det at vi bærer på andre tunge ting også. Vi bærer kanskje på ting som vi synes er vanskelige. Saker som skjer i livet vårt. Det kan være ting som skjer hjemme, på skolen eller på trening. Også disse tingene kan vi bære alene, akkurat som vedsekken. Slike opplevelser blir også mye lettere hvis vi deler. Det vi gjør når vi deler slike opplevelser, er å fortelle det til et menneske vi stoler på. Foreldrene våre, speiderlederen eller andre som du stoler på.

Akkurat som vi deler veden, kan vi dele våre opplevelser. Det blir lettere å bære hvis flere deler. Jesus var kjempeflink til å bære for andre. Det står ikke at han bar ved for andre, men han bar det som menneskene opplevde som vondt.

Jesus er alltid klar til å lytte til oss. Han hører bønnene våre. Han har godt tid, og han er til å stole på. Så kan vi vandre videre med lettere sekk

Vi takker og ber

  • Vi takker for gode speideropplevelser.
  • Vi takker for alle speiderlederne som står på for å skape gode fellesskap for barn og unge. 
  • Vi ber for alle speidere og ledere. 
  • Vi ber for trygge speiderarrangementer lokalt, regionalt og nasjonalt.