BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Finn frem ulike trær og plukk flere blader fra hvert tre.

Les Gud skaper verden, Første Mosebok 1, 26-27.

26Gud sa: «La oss lage mennesker i vårt bilde, så de ligner oss! De skal råde over fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden.» 27Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, som mann og kvinne skapte han dem.

Bibelteksten gjengitt med tillatelse. Bibel 2011 © Bibelselskapet.

ANDAKT

Alle mennesker i verden er forskjellige. På samme måte er det med bladene på trærne. Se på de ulike bladene og sammenlikn dem. Finner dere noen som er like? Kanskje litt, men ingen som er helt like. Det er med blader som med snøkrystaller og mennesker: Ingen er akkurat like! Blader har ulike tagger, linjer og farger, akkurat slik som mennesker har ulike hudfarge øyne, neser og fingeravtrykk. Visste du at selv eneggede tvillinger har forskjellige fingeravtrykk?

Se på hverandre. Er dere ulike? Se på hendene til hverandre. Selv om vi alle har 10 fingre, så er ikke hendene våre like. Ingen er helt lik deg! Det kan føles litt skummelt å være helt annerledes enn alle andre, samtidig som det er litt fint å være akkurat seg selv. Det var slik Gud hadde tenkt det da menneskene ble skapt: Vi skulle være like unike som bladene på trærne, eller snøkrystallene på vinteren. Akkurat som dem, er vi vakrest når vi er forskjellige!

I bibelteksten fra første Mosebok står det at vi er skapt i Guds bilde. Det betyr vi alle er en del av Gud og det gjør oss verdifulle. Alle mennesker er like verdifulle, samme hvordan de ser ut eller hvordan de er.

Vi takker og ber

 • Takk for at vi er skapt akkurat slik vi er.
 • Takk for at vi er unike.
 • Vi ber for at alle mennesker skal bli godtatt akkurat slik de er skapt.
   

SLIK GJØR DU

Hvis dere vil kan dere avslutte med å synge en sang. Her er noen eksepler:

 • Du har noe ingen andre har - Speidersang 332
 • Hvem har skapt alle blomstene - Speidersang 85
 • He's got the whole world - Speidersang 77
   

UTSTYR

 • Blader fra trærne
 • Speidersang