BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

ANDAKT

av Solveig Leikvoll

De sier ikke noe. Vent, sa Jesus, vent! Skjelvende klatrer de ned fra fjellet. Konsentrerer seg om ikke å trå feil på steinene. En fot foran den andre, ikke tenke. Det ble ikke noe hyttebygging. Men det er like greit. Armene og musklene rister under klærne. Det hadde ikke vært noe tak i dem allikevel. Oppe på fjellet, i overlyset, i stillheten, som stoppet tiden. Hvithet, gullglimt, skjønnhet i ansikt som ikke var mennesker. Slør og grenser ble revet opp og de så inn i det usynlige.

De pustet inn for aldri å slippe luften ut, for idet de pustet ut ville øyeblikket ta slutt. Nå blir avstanden større, hjertet slår roligere, svetten i pannen tørker, men ansiktene er bleke. Døden kaster de fra seg blant steinene i fjellsiden. De går bak han som er levende. Alltid skal de gå der. I liv og død skal de følge etter. Han som er Sønnen, den salvede.

Har du fine glimt av toppturers herlighet? Da du ikke skjønner hva du ser, og tenker: er dette Guds finger i mitt liv? Er dette en flik av himmelen? Så går du ned fra fjellet, tilbake til hverdagen. Inne i deg vet du at Jesus fører deg trygt fram. Selv om det kan være vanskelig å holde fast på ditt vesle glimt inn i underet og evigheten. Holde fast i det som ikke er til å forstå.

Sett på Händels "Messias", lukk øynene og lytt på «Hallelujakoret». Kjenn at den er en bit av den himmelske herlighet som har spredt seg ned på jorden. Så kan du gå ned fra fjellet.

Vi takker og ber

  • Vi takker for krativiteten og oppfinnsomheten som finnes i speidergrupene rundt i landet.
  • Vi takker for alle som har tatt på seg verv og oppgaver i organisasjonen vår.
  • Vi ber for at alle speidere og ledere må holde seg friske.
  • Vi ber for de som er alene og ensomme.