BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Jesus vasker disiplenes føtter, Johannesevangeliet 13, 14-15 

14 Når jeg som er herren og mesteren, har vasket deres føtter, da skylder også dere å vaske hverandres føtter. 15 Jeg har gitt dere et forbilde: Slik jeg har gjort mot dere, skal også dere gjøre.

Bibelteksten gjengitt med tillatelse. Bibel 2011 © Bibelselskapet.

ANDAKT

av Ingvild Bjerke

Det er ikke alltid jeg gleder meg til å dra på speidermøte. Noen ganger skulle jeg ønske jeg bare kunne la det være og bli hjemme i stedet. Og det hender ikke helt sjeldent at venner og kjente spør meg hvorfor jeg gidder. Å bruke fritiden min på noe så rart. Og det hender jeg ikke klarer å komme med noe godt svar. For jeg er rett og slett litt usikker selv.

I Israel ligger to innsjøer: Dødehavet og Genesaretsjøen. Begge innsjøene får vann fra Jordanelven. Likevel er de to sjøene helt forskjellige. I Genesaretsjøen er det et yrende fiskeliv, mens Dødehavet er så salt at her lever ingenting. Og grunnen til dette: Fra Genesaretsjøen går det vann videre. Fra Dødehavet gjør det ikke det. Den innsjøen som gir noe videre yrer av liv, den innsjøen som ikke gir noe, er helt død.

Når en ny speider med glede i hele fjeset forteller at de helt sikkert kommer tilbake neste uke, fordi dette var skikkelig gøy! Eller når en patruljefører litt nervøst skal holde sitt første speidermøte, og lyser av stolthet når møtet er vel gjennomført. Eller når det på leir har tatt lang tid å si god natt til speiderne, for de har så mye de vil fortelle meg. Om ting de har opplevd. Nye ting de har mestret. Hva de gleder seg til å gjøre i morgen. Og jeg tenker på at disse opplevelsene er jeg med på å gi dem. Da forstår jeg hvorfor jeg gidder å bruke fritiden min på noe så rart. Fordi jeg får gi noe videre. Og gjennom det oppleve mening og kjenne meg full av liv!

Vi takker og ber

  • Vi takker for opplevelsene og minnene speideren gir.
  • Vi takker for speiderlederne som står på for å skape gode fellesskap for barn og unge.
  • Vi takker for alle som får muligheten til å starte som KFUK-KFUM-speidere.
  • Vi ber for alle nye speidere og ledere.
  • Vi ber for Globalaksjonen.