BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Den gylne regel, Matteus 7, 12.

12 Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem. For dette er loven og profetene.

Bibelteksten gjengitt med tillatelse. Bibel 2011 © Bibelselskapet.

ANDAKT

I dag er det skolefri og fint vær. Selv om det er høst, skinner sola sånn at man kunne tro det var sommer. Anne la matpakken ned i sekken. Hun og noen andre fra skolen skulle ut på tur et stykke inn i skogen til et fint sted Elin og Anders vet om. Anne gleder seg, noen skulle ta med ball, og noen andre tar med blikkboks til å leke "boksen går". 

Da barna endelig kom frem til det fine stedet var Anne både sulten og litt sliten i beina, men hun glemte det fort, for her var det kjempegøy å være! Plutselig roper en "Kom hit! Her er det en fin elv. Vi kan seile om kapp med barkebåter." Barna lagde hver sin båt av pinner. Elin sin båt var finest. Den var laget av en stor konkle. De slipper båtene i vannet på likt et stykke opp i elva.

Anders sin båt er den første som kommer i mål og han vinner konkurransen, men når han bøyer seg framover for å plukke opp båten sin, sklir han og faller ned i elva. Han krabber opp igjen mens han hutrer. Vannet renner fra klærne hans. Hva skal han finne på nå? Det er langt hjem igjen og Anders rister av kulde. 

"Vi må låne noe av tøyet vårt til Anders" sier Elin. "Jeg har treningstøy i sekken som du kan få låne": Anne har to par strømper på seg, for støvlene hennes er litt store, og noen andre kunne låne genser og jakke av noen av de andre barna. Så begynte de å gå hjem igjen.

Om kvelden kom Anders til Anne. Han hadde med seg en stor bag. Han takket for lånet av sokkene, så skyndte han seg videre til de andre han hadde lånt klær av. 

Det er ikke alltid nødvendig at vi låner bort og deler. Men vi kan selv bli glade av  å dele med hverandre og låne bort. Ofte er det riktig og mer gøy om også andre kan ha nytte av og moro med det vi eier.

Vi takker og ber

 • Vi takker for mennesker som hjelper hverandre.
 • Vi takker for speidere i hele verden.
 • Vi ber om mot til å hjelpe andre.
   

SLIK GJØR DU

Snakk sammen om disse spørsmålene:

 • Hvordan tror du Anders kjente seg da han kom opp av vannet? Redd, lei seg, guffen?
 • Hva gjorde de andre for å hjelpe Anders? De delte tøy med ham.
 • Måtte de andre barna låne klær til Anders? Kostet det dem noe?
 • Hvordan ville det gått hvis de andre bare hadde tenkt på seg selv? 
 • Har du trengt å låne noe noen gang? Fikk du låne det? 
 • Hva har dere som dere kan låne til andre?
 • Har du møtt noen som gjerne ville låne noe av deg? Lånte du bort det du trengte?