BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

 1. Finn et egnet sted for å bygge latrinen. Det bør være to tre med grei avstand og dersom dere ønsker vegger rundt latrinen bør det være andre tre rundt de to hovedtrærne. I tillegg er det lurt å bygge latrinen et sted med passelig avstand til campen og et stykke vekk fra vann som folk fyller vannflaskene sine i.
 2. Finn en egnet tverrstokk. Den må tåle vekten av de som skal bruke latrinen og være så lang at den rekker mellom de to hovedtrærne.
 3. Surr tverrstokken fast til de to trærne i passelig høyde. Prøv dere fram for å finne den beste høyden for dere.
 4. Grav et hull i bakken under tverrstokken, på langs av hele stokken. Det er her avføringen skal havne.
 5. Dersom dere vil ha vegger på latrinen kan dere henge opp en presenning rundt stokken.
 6. Heng opp toalettpapir, antibac og gjerne en mensenpose, om det er aktuelt. Her kan du lese mer om mensenpose og mensen på tur.
 7. Hvis dere ønsker, kan dere lage et ledig/opptatt-skilt. 
 8. La spaden stå igjen inne i latrinen.
 9. Begynn å gå på do i den ene enden av stokken. Etter hvert som hullet fylles opp kan dere grave igjen hullet og gå på do lenger til siden. 

TIPS: Hvis dere ikke skal gå så langt kan det være aktuelt å bruke en bøttedo i stedet for stokken og hullet i bakken. Hvis dere vil ha en ekstra komfortabel do, kan dere ta med dere en doring og surre den fast til tverrstokken. Da trenger dere flere stokker og et større hull. 

NB: Hvis dere har tilgang til vann kan det være fint å bygge et stativ til et vaskevannsfat og sette fram såpe i stedet for antibac til håndvasken. 
 

UTSTYR

 • To trær
 • En solid tverrstokk
 • Sisal
 • Spade
 • Toalettpapir, antibac/såpe
 • Eventuelt presenning