BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 
For å få en best mulig opplevelse på haik er det viktig å forberede seg. Det er også viktig å ha med riktig utstyr, men husk på at dere skal bære utstyret med dere, ta derfor ikke med mer enn dere trenger. 

SLIK GJØR DU

 1. Før dere drar på haik er det viktig å planlegge. Finn ut når, hvor og hvordan dere skal reise, hva dere skal spise, hvilket utstyr dere trenger og hvem som skal være hjemmeleder. 
 2. Skriv ned det dere bestemmer dere for, og send informasjonen til alle i patruljen. 
 3. Spør den dere vil ha som hjemmeleder om hen kan være hjemmelder for dere. 
 4. Kjøp inn mat, pakk sekken og fordel fellesutstyret. 
 5. Dra på haik. 
   

Ting å tenke på

 • Det kan være lurt å dra på haik et sted dere har vært før eller er litt kjent i sånn at dere vet at dere får satt opp gapahuken eller teltet. Det er en fordel om dere overnatter et sted med tilgang til vann i en bekk eller et vann. 
 • Dere kan ta utgangspunkt i et av forslagene til pakkeliste, men det er viktig at dere tilpasser innholdet til deres patrulje og dere selv, hvor dere skal dta og hvilken årstid dere skal på tur. 
 • Det er viktig å få i seg mat på tur. Det er fint å grille pølser, men det finnes også andre enkle matretter det går an å lage. Til frokost og lunsj er en enkel mulighet at alle tar med seg brød og pålegg, eller at dere lager havregrøt. Det er også fint å ha med litt godis til kvelden og en mulepose eller nødproviant med nøtter og sjokolade til når dere blir slitne og sultne underveis. 
 • Det går en del tid med til å komme dere dit dere skal, sette opp leirplassen, lage og spise mat, pakke sammen leirplassen og gå hjem igjen. Det kan likevel være gøy om dere rekker å ha et lite leirbål om kvelden, eller en scouts own eller en andakt om morgenen. Det kan også være fint å ha noen leker i bakhånd hvis dere skulle kjede dere. En kortstokk tar liten plass og kan gi mye moro i gapahuken eller teltet. 
   

Les mer om å planlegge haik her.