BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

 1. Lag en golfbane ved å legge ut rockeringer på bakken. Dere kan justere vanskelighetsgraden på løypa med avstanden mellom hullene, størrelsen på hullene, antall hull og hinder dere må gjennom underveis i løypa, mellom hullene.
 2. Del dere inn i par. Den ene i paret får bind for øynene. 
 3. Personen med bind for øynene skal kaste erteposer inn i rockeringene i en bestemt rekkefølge.
 4. Personen uten bind for øynene skal hjelpe den spillende speideren ved å forklare hvilken retning speideren skal snu seg, hvor langt og hardt hen bør kaste og så videre. Det er ikke lov til å ta på speideren med bind for øynene. 
 5. Akkurat som i golf, må spillerne kaste seg gjennom løypa. Det betyr at speiderne mest sannsynlig trenger mer enn ett kast for å komme fram til hullet. Etter ett kast, blir speideren som kasta ledet bort til erteposen og kaster på nytt.
 6. Skriv ned hvor mange kast dere bruker til hvert hull før dere fortsetter på neste hull.
 7. Bytt på hvem som har bind for øynene halvveigs i løypa, eller spill gjennom løypa flere ganger sånn at alle får prøve seg i begge rollene.
 8. Avslutt gjerne med å snakke sammen om hva som var vanskelig med å være blind og hva som var vanskelig med å forklare. Ble det lettere etter hvert, i så fall, hvorfor? Ble det vanskelig igjen når dere byttet roller, i så fall hvorfor?
   

TIPS: I stedet for rockeringer kan dere bruke tau til å lage sirkler på bakken i omtrent samme størrelse som rockeringer. Det er også mulig å gjennomføre erteposegolf uten bind for øynene. Da må dere tilpasse avstanden mellom hullene til at dere kan se løypa, men da får dere ikke øvd så mye på samarbeid og kommunikasjon. 
 

UTSTYR

 • Erteposer
 • Rockeringer eller tau
 • Bind for øynene
 • Papir og blyant