Vær beredt er speidernes valgspråk eller motto. Dette er internasjonalt, og på engelsk sier speiderlederen: "Be prepared", mens speiderne svarer med "Always prepared".

Donald Duck på forskjellige språk:

  • Engelsk: Donald Duck
  • Dansk: Anders And
  • Svensk: Kalle Anka

Språk på de ulike kontinentene:

  • Europa: Engelsk, norsk, dansk, fransk, polsk, tsjekkisk
  • Asia: Kinesisk, indisk, engelsk, nepali, russisk, tamil
  • Afrika: Afrikaans, egyptisk, setswana, engelsk, fransk, swahili
  • Australia (el. Oseania): Engelsk, maorisk, fijiansk, fransk, bislama, kiribatisk
  • Sør-Amerika: Spansk, portugisisk, nederlandsk, fransk, aymara
  • Nord-Amerika: Engelsk, spansk, nederlandsk, grønlandsk, 

Mitt skip er lastet med er en bokstavlek som går ut på å gå gjennom alfabetet og komme på forskjellige ting til de forskjellige bokstavene. Man starter med A, første person sier "Mitt skip er lastet med ..." og så en ting som begynner på A. Hele runden fortsetter og alle sier hver sin ting som begynner på A. Neste runde går dere videre med bokstaven B, og så videre gjennom hele alfabetet. Tilpass etter aldersgruppen og vurder å hoppe over vanskelige bokstaver som C og Z. Dere kan velge å la speiderne gå ut om de ikke klarer å komme på et ord, eller bare fortsette hele alfabetet ut med alle. 

Gruble er et morsomt spill der man må komme på ulike ting innenfor en kategori på en bestemt bokstav. Man kan enten kjøpe spillet, eller så er det fullt mulig å lage sin egen versjon. Vedlagt ligger svarark som det går an å skrive ut. Lag ulike kategorier (f.eks. bilmerker, tresorter, klesbutikker, artister, skoler - tilpass etter aldersgruppen) og skriv dem ned på lapper som dere legger i en skål. Skriv ned hver bokstav i alfabetet (evt. et utvalg uten de vanskeligste bokstavene) på hver sin lapp og legg dem i en annen skål. Del speiderne opp i lag på 2-4 og gi hvert lag et svarark. Før runden begynner trekker dere 5 kategorier og 5 bokstaver (evt. færre hvis det blir for vanskelig). Hvert lag må så skrive ned en ting på hver bokstav som er trukket til hver kategori. Gi dem en viss tid før dere stopper. Gå gjennom alles svar. Dersom man er det eneste laget som har skrevet ned et bestemt ord får man 2 poeng, er det noen andre som har skrevet samme får man 1 poeng, og har man ikke svart får man 0.

Hoppetaulek er en fin måte å både få aktivisert speiderene ordentlig, samtidig som de kan lære alfabetet. Still dem opp på rekke bak den ene som slenger hoppetauet. Første runde skal alle si en ting som begynner på A når de hopper inn, før de løper tilbake og stiller seg i kø. Neste runde sier de noe på B, osv. Her også kan man vurdere å hoppe over vanskelige bokstaver. Hvis noen synes det er skummelt å hoppe inn i fart, stopp tauet og la dem begynne stillestående. Poenget er ikke å teste hoppetauevnene deres, bare å ha det gøy og øve på bokstaver.

Vedlagt ligger det arabiske alfabetet og runealfabetet, slik at speiderne kan prøve å skrive sitt eget navn med disse. Det ligger også et hjelpeark der det står "Hei" på ulike språk.