Bruk en pinne som er 30-40 cm lang og et par cm i diameter. Spiss den ene enden og test at det går an å få den til å stå ved å kaste den i bakken. 

Alle deltagerne stiller seg i en ring. Velg hvem som begynner. Denne tar pinnen og forsøker å få den til å stå i nærheten av foten til en av de andre deltagerne. En kan kaste mot hvem man vil. Dersom pinnen blir stående i bakken må den andre deltageren flytte foten sin slik at den på et eller annet vis berører pinnen. For at deltageren skal måtte flytte foten må pinnen ikke stå lengre unna deltagerens fot enn pinnens lengde. Deretter går turen videre med klokken til deltageren ved siden av den som kastet. 

Om man ikke klarer å flytte foten ut til pinnen, eller om man mister balansen og faller er man ute av leken. Det er ikke lov å sette hendene i bakken annet enn når man flytter foten til pinnen. Den siste personen som står er vinner av leken.

Om man vil spille lenge kan hver deltager få én mulighet i løpet av leken til å samle bena igjen. Da må man få pinnen til å stå midt mellom bena til en av de andre deltagerne. Denne skal ikke flytte foten til pinnen. 

UTSTYR

  • Spisset pinne
  • Må spilles på gress eller annet underlag der man kan få en pinne til å stå ved å stikke den i bakken