BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Denne aktiviteten kan dere starte på på et speidermøte. Deretter kan speiderne gjøre det ferdig hjemme eller dere kan strikke litt på hvert møte. Dere kan også ha det som aktivitet på en speidertur. Kan speiderne strikke fra før går dette ganske fort, hvis dere må løre dem å strikke er det selvfølgelig mye mer tidkrevende.
 

SLIK GJØR DU

 1. Du trenger ca. 200 gram ullgarn for å strikke koseposen 1 m lang.
 2. Legg opp 100 masker på rundpinne nummer 7, så løst dere bare klarer. 
 3. Posen strikkes rundt og rundt som en pølse. 
 4. Når posen er ca 1 meter (eller så lang som du ønsker den) strikker du en omgang der du slipper ned ("mister") annenhver maske slik som på tegningen.
 5. Deretter drar dere i strikketøyet slik at masken rakner helt ned til starten. Se vedlagt bilde for å se hvordan det vil se ut i virkeligheten også. Denne rakningen gjør at posen lettere puster når man bruker den i soveposen.
 6. Nå kan du felle av de maskene du har igjen. Husk å felle av så løst som bare mulig.
 7. Dere kan velge om dere vil sy sammen posen i den ene enden. Hvis dere har den åpen kan den brukes som genser, skjørt eller hals ettersom hvor dere fryser. Den får således et større bruksområdet. Ulempen er at den ikke er så god å varme føttene på nede i soveposen.
   


 

UTSTYR

 • Rundpinne nummer 7
 • Garnrester, helst ullgarn. Ca 200 gram. Mengden er avhengig av tykkelsen på garnet, har du veldig tykt garn trenger du litt mer.