1. Klipp ut alle bitene. Bruk gamle t-skjorter, sengetøy, stoffrester, eller kjøp nytt hvis du ønsker.
 2. Legg to biter rett mot rett og sy langs den ene kanten, så nærme kanten du kan. Legg deretter en ny bit rett mot rett over den ene av de to du har sydd sammen, og sy så nærme kanten du kan her og. Her skal du altså sy på den andre siden av det midterste kvadratet enn du gjorde i stad. Gjenta disse to stegene på de seks siste bitene slik at du sitter igjen med tre remser.
 3. Stryk alle sømmene til en side. Når du syr sammen, la dem gå annenhver vei (sømmene på den øverste og nederste remsa kan gå til venstre, mens den midterste går til høyre), slik at hjørnene fordeler seg fint og det ikke blir klumper når du syr sammen.
 4. Legg to remser rett mot rett og sy sammen på den ene langsiden. Legg deretter den tredje remsen rett mot rett mot den ene av de to du har sydd sammen og sy sammen. Nå skal du sitte med et stort kvadrat der alle lappene ligger samme vei (en rett- og en vrangside).
 5. Om du ønsker, kan du nå lage en "ramme" på puta. Dette er ikke nødvendig, men gir et penere resultat. Hvis du lar være å gjøre det må du øke størrelsen på alle bitene med 2,5 cm i bredden og høyden. For rammen: Sy først de lange remsene oppe og nede på puta. Legg dem rett mot rett langs kanten av det store kvadratet og sy stoffene sammen langs kanten av kvadratet. Deretter syr du på de to andre sidene. Legg dem på samme måte rett mot rett langs kanten av det som nå er et rektangel (med de to remsene på hver kant) og sy stoffene sammen langs kanten av rektangelet. 
 6. Så skal det quiltes. Legg forsiden av puta, bomullsvatt og bomullsstoff oppå hverandre og fest hele med nåler. Nå skal du sy med quilteteknikk: "Stitch in the ditch". Da syr du alle stedene der ulike stoffbiter møtes. Med denne oppskriften betyr det at du skal sy et rutenett i midten og mellom remsene i rammen. Du kan enten bruke en egen syfot som er egnet til "Stitch in the ditch", eller så kan du tråkle først og deretter sy med en vanlig syfot som er midtstilt.
 7. Legg bakstykke og støttestoffet rett mot rett og sy langs den ene kanten. Brett ut, stryk sammen og sy en pyntestikning langs der du sydde sammen i stad slik at stoffet holder seg på plass. Gjør det med det andre bakstykket og støttestoffet slik at du har to like bakdeler. Hvis du bruker mønster, pass på at det er riktig vei. På den ene biten skal sømmen være på langside oppe, på den andre skal den være på langside nede.
 8. Legg de to bakstykkene over framstykket, rett mot rett. Langsidene som ikke er sydd skal ligge kant i kant med fremstykket (de som er sydd skal peke mot hverandre nedover i puta). Sy en rett søm rundt hele puta. Klipp bort hjørnene utenfor sømmen og sy sik-sak langs sårkanten slik at det ikke skal rakne.
 9. Vreng puta og legg i en pyntepute. Dersom du ønsker å bruke dette som en sittepute, kan du legge en flatere pute inni den. Og vipps så har du en flott gave eller supert særpreg til patruljen.
 10. Dette kan gjerne fungere som et samarbeid i patruljen. Gi speiderne ulike deler av puta som de kan forberede samtidig (noen tar remser, bakside osv.) og så kan de sy det sammen til slutt. De kan også deles opp i mindre grupper, eller, hvis dere er noen kløppere på symaskin, kan selvsagt alle sy hver sin pute også.

UTSTYR

 • 9 stoffkvadrater: 11,5 x 11,5 cm
 • 4 remser: 42 x 6,5 cm til ramme på puta
 • Bomullsvatt like stort som framstykket på puta: 42 x 42 cm (tilpass etter forsiden)
 • Bomullsstoff til fyll like stort som framstykket på puta: 42 x 42 cm (tilpass etter forsiden)
 • Bakstykke og støttestoff til bakstykke: 2 biter à 30 x 42 cm (tilpass etter forsiden)
 • Symaskin
 • Saks
 • Pyntepute eller putefyll