1. Klipp ut 22 x 37 cm av stoffet du velger. Denne størrelsen er tilpasset Speidersang, og kan tilpasses hvis du ønsker å lage bokomslag til for eksempel Speiderhåndboka også.
 2. Sy rundt hele stoffstykket med sik-sak-søm slik at du ikke risikerer at det rakner.
 3. Brett inn et par millimeter av kortenden, stryk det og sy med rettsøm. Dette er kun for at sik-sak-sømmen ikke skal synes inni boka, og kan helt fint hoppes over for å spare tid. 
 4. Legg Speidersang oppå stoffstykket, og brett inn kanten på topp og bunn. Ikke brett det helt inntil, men la stoffbiten være et par millimeter høyere enn boka. Fest med knappenåler, stryk det eller bruk neglen til å gjøre bretten skarp, og sy over bretten. Husk at denne sømmen vil synes på forsiden, så prøv å få den rett og like langt fra kanten på begge sider for at det skal bli så pent som mulig.
 5. Snu stoffet og legg boken på rettsiden. Brett inn kanten på begge sider, husk å slå igjen boka sånn at du vet at stoffet passer til det. Marker der du bretta, fjern boka og fest bretten igjen med knappenåler. Sy fast bretten ved å sy sik-sak frem og tilbake i både topp og bunn av stoffet.
 6. Vreng stoffet, og vipps så har du et flott, beskyttende trekk til speidersangboka. Pynt med korssting eller andre sting dere har lært, skriv på med stofftusj eller lim eller sy på figurer eller andre ting. La alle i patruljen lage hver sin, så trenger de aldri å blande speidersangbøker igjen!

UTSTYR

 • Stoff (hvert omslag trenger 22 x 37 cm. Bruk gjerne noe vannavstøtende hvis dere ønsker at det beskytter ekstra godt.)
 • Symaskin
 • Saks
 • Nål og tråd
 • Stofftusj
 • Pynt (filt eller ulike ting dere kan kjøpe på hobbybutikker)