Liten flåte

Lag en liten flåte som passer til en person!

Ta en presenning og legg en ring med kvister i midten av presenningen. Bruk mye kvister, det er dette som skal hjelpe flåten med å flyte! Pass på at ringen er stor nok til at en person kan sitte i midten.

Surr et gitter med litt tykke pinner i samme størrelse som ringen med kvister og legg det oppå ringen. Lag en ny ring med kvister oppå der igjen.

Pakk presenningen rundt kvistene slik at du får en liten ring av presenningen.

Da er du klar for å sjøsettes! Start på grunt vann og test om den flyter, og husk å bruk redningsvest!

Stor flåte

Surr en ramme av fire lange raier. Raiene bør være tørre og kraftige. Dere kan surre hele flåten av raier, men for at den skal være bedre å sitte på kan dere bruke planker eller "bacon" som ofte blir brukt som ved på speiderleir. Surr fast raier, planker eller bacon på tvers over hele flåten. 

Fest oppdriftsmateriale, oljetønner eller plastdunker, på undersiden av flåten. Beregn ca 100 liter oppdrift per speider. Fest det så tett mot flåtens kant som mulig, slik at flåten ikke velter om dere beveger dere ut på kanten. 

Flåter kan bygges i alle størrelser, dere kan bygge flere små og ha flåteres, eller kanskje dere vil bygge en stor der dere kan ha leirbål eller overnatte?

Tenk uansett på sikkerhet. Bruk flytevester, ha badevakt og kanskje våken nattevakt om dere skal sove på flåten.

 

Utstyr


  • 100 liter oppdrift per speider
  • Lange raier
  • Sisal
  • Årer
  • Flytevester