Viltgryte - oppskrift
Lag en deilig viltgryte. Kanskje er det noen i gruppa som jakter og har kjøtt dere kan få bruke?
- Vandrere
- Rovere
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. I oppskriften står det reinsdyrskav, men dere kan bruke andre typer kjøtt om dere ønsker det.
SLIK GJØR DU
- Skjær opp løk og sopp i passe store biter.
- Ha smør i en kjele og stek kjøttet.
- Hell i vann og buljongterning og la det koke i 5 minutter.
- Ha Creme Fraiche oppi og kok opp.
- Smak til med salt, pepper og knuste einerbær.
- Server gjerne med kokte poteter, tyttebærsyltetøy og brokkoli.
UTSTYR
Oppskriften holder til 4 gode porsjoner.
Ingredienser
- 2 løk
- 200 gram sjampinjong
- 2 ss smør
- 2 dl vann
- 1 buljongterning
- 1 beger Creme Fraiche
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 5 einerbær
- 1/2 kg reinsdyrskav eller annet egnet kjøtt
- Eventuelt potet, tyttebærsyltetøy og brokkoli
Annet utstyr
- Kniv
- Kjele
- Skjærefjøl
- Bål, stormkjøkken eller komfy