BESKRIVELSE AV MERKET

Her finner dere kravene for å ta aktivitetsmerket. Merkekravene er veiledende. Det betyr at dere kan tilpasse kravene til patruljen for at det skal bli spennende og morsomt.

DETTE BØR DERE GJØRE

  1. Hva betyr Internett for dere? Lag en liste over hvordan Internett påvirker livet deres, både positive og negative sider. Snakk med en voksen om det samme. Spør dem om hvilke endringer de har opplevd som følge av Internett. 
  2. Les gjennom nettvettreglene. Diskuter med andre speidere hvorfor det er lurt med nattvett og hvordan det gjør det tryggere å ta i bruk alle mulighetene Internett gir. 
  3. Bruk en kartapp eller en treningsapp på mobiltelefonen og bruk den til å overvåke hvor dere går på tur i minst 1 kilometer. Hva forteller appene dere om turen dere har gått? Hvis dere er flere som måler samtidig, viser appene det samme? 
  4. Besøk scoutlink.net og benytt minst en av tjenestene der for å komme i kontakt med speidere fra minst tre andre land. 
  5. Bruk kameraet på mobilen og lag en bildecollage fra en speideraktivitet. Les og følg reglene om publisering av bilder på nett. Del bildecollagen med noan andre på sosiale medier eller e-post. 
  6. Vit hva som kjennetegnet et godt passord og hvorfor det ikke er lurt å ha samme passord flere steder.
     

DETTE KAN DERE GJØRE

I tillegg kan dere gjøre minst ett av kravene under.