BESKRIVELSE AV MERKET

Her finner dere kravene for å ta aktivitetsmerket. Merkekravene er veiledende. Det betyr at dere kan tilpasse kravene til patruljen for at det skal bli spennende og morsomt.

DETTE BØR DERE GJØRE

 1. Tenk gjennom og diskuter med andre speidere og voksne hva dere vil gjøre om dere selv eller noen dere kjenner blir utsatt for digital mobbing. 
 2. Finn ut hva forskjellen på http og https er, og hva som skiller en ekte nettside fra et svindelforsøk.
 3. Finn ut hva HOAX er, og minst ett eksempel på en vandrehistorie fra internett som ikke er sann. 
 4. Lag en liste med hovedaktivitetene du holder på med online, både på mobil, nettbrett og PC hver for dere. Gjett hvor mye tid du bruker på hver aktivitet i løpet av en uke. Bruk den neste uka til å notere all tiden dere bruker på de ulike aktivitetene. Klarte dere å gjette riktig? Sammenlign resultatet med hverandre. 
 5. Finn enkelt turutstyr en speider må ha for å overnatte ute i skogen. Bruk en prissammenligner, for eksempel denne, til å sette opp et budsjett for hva turutstyret vil koste i et regneark. 
   

DETTE KAN DERE GJØRE

I tillegg kan dere gjøre minst ett av kravene under.

 • Bruk en digital programvare til å lage en illustrasjon til en av paragrafene i speiderloven.
 • Gjennomfør en speideraktivitet, for eksempel en hinderløype, klatring, orientering, skikjøring, padling eller lignende, med et actionkamera festet til kroppen. 
 • Design en gjenstand du kan bruke på speidertur, og skriv den ut med en 3D-printer.
 • Bruk en aktivitetsmåler eller en skritteller koblet til en app i en uke eller på en tur. Hvor mye beveger du deg, hvilken data samles inn? Hva kan dette brukes til? 
 • Lær deg å programmere en «Hello World» applikasjon i et språk som Scratch, Python eller lignende.
 • Lag en anti-nettmobbing-kampanje og del den på sosiale medier. 

 

Aktivitetsmerket kan kjøpes i Speiderbutikken