Møteforslag til dette aktivitetsmerket finner du her.
Forslaget inneholder aktiviteter dere kan gjennomføre for å ta merket.

BESKRIVELSE AV MERKET

På denne siden finner du krav til aktivitetsmerket. Merkekravene er kun veiledende, tilpass gjerne kravene til egen gruppe og patrulje.

OBLIGATORISKE KRAV

1. Være med på tur i nærmiljøet og finne et dyr som lever i vann:
    (Ferskvann: frosk, rumpetroll, kreps, vannløper, el) (Sjø: krabbe, strandreke, blåskjell el.).
  2. Finne ut hva slags dyr det er.
  3. Hvorfor lever dette dyret i vann? Hva skjer hvis det ikke er i vann en stund?

VALGFRIE KRAV

I tillegg kan dere gjøre to av følgende krav:

• Rumpetroll: Finne ut hvordan disse utvikler seg fra egg til frosk/ padde?
  • Lage en fiskestang eller en hov som du kan bruke når du fanger dyret. (Husk å ha dyret i vann hele tiden og slipp det ut etterpå).
  • Lage en rett av blåskjell, strandsnegler, kreps eller lignende (Husk å undersøke om disse er spiselige i deres område, f.eks ringe blåskjelltelefonen).
  • Lage en plakat med tegninger eller bilder av dyrene dere fant i vannet. Skrive på navn på dyrene dere finner.
  • Lage en vannkikkert, og bruke den når dere ser etter dyr i vannet.
  • Finne ut hvordan en manet utvikler seg og hvordan den kan være ”barnepike” for småfisk?

Merket kan kjøpes i Speiderbutikken