BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.

SLIK GJØR DU

  1. Tenn et bål.
  2. Rens blåskjellene, fjern byssustråden, knuste skjell og skjell som ikke lukker seg.
  3. Lag en "kjele" av to lag aluminiumsfolie. Husk at skjellene trenger plass til å kunne åpne seg.
  4. Ha blåskjellene i aluminiumsfolien og fordel smør og krydder utover skjellene.
  5. Sett aluminiumsfolien over i glørne og følg godt med. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg. Det går ganske fort.
     

NB: Hvis dere skal plukke blåskjell selv må dere sjekke om de er trygge å spise på blåskjellvarselet. Dere kan også kjøpe blåskjell i butikken.
 

UTSTYR

Oppskriften gir fire gode porsjoner.

Ingredienser

  • 2 kg blåskjell
  • 4 ss smør
  • Krydder etter eget ønske, for eksempel persille, dill og estragon

Annet utstyr

  • Aluminiumsfolie
  • Det dere trenger til å tenne og brenne bål