Blåskjell på bål - oppskrift
Blåskjell er en skikkelig delikatesse. De er ekstra gode når de er laget på bål!
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Tenn et bål.
- Rens blåskjellene, fjern byssustråden, knuste skjell og skjell som ikke lukker seg.
- Lag en "kjele" av to lag aluminiumsfolie. Husk at skjellene trenger plass til å kunne åpne seg.
- Ha blåskjellene i aluminiumsfolien og fordel smør og krydder utover skjellene.
- Sett aluminiumsfolien over i glørne og følg godt med. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg. Det går ganske fort.
NB: Hvis dere skal plukke blåskjell selv må dere sjekke om de er trygge å spise på blåskjellvarselet. Dere kan også kjøpe blåskjell i butikken.
UTSTYR
Oppskriften gir fire gode porsjoner.
Ingredienser
- 2 kg blåskjell
- 4 ss smør
- Krydder etter eget ønske, for eksempel persille, dill og estragon
Annet utstyr
- Aluminiumsfolie
- Det dere trenger til å tenne og brenne bål