Pai med urter og sopp - oppskrift
Dra på sopptur, og lag noe ordentlig godt med soppen etterpå!
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat,
- Naturkjennskap
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor.
- Trykk paideigen ut i en smurt paiform som er 24 cm i diameter, og sett den kjølig i ca. 15 minutter.
- Finhakk løken, del sopp i skiver og stek det raskt i panna.
- Fordel sopp og løk i paiforma og tilsett hakkede urter og revet ost.
- Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper, og hell det over paien.
- Stek på nederste rille i ovnen ved 180 grader i 30 minutter, til paien er fast og gyllen.
- Server gjerne med en god salat til. Paien kan serveres nystekt, lun eller kald – den er god uansett!
TIPS: Hele eller deler av punkt 1 og 2 kan gjøres på forhånd for å spare tid.
UTSTYR
Oppskriften holder til rundt 6 porsjoner.
Ingredienser - Paideig
- 3 dl hvetemel
- 100 g smør
- 2 ss kaldt vann
Ingredienser - Paifyll
- 1 løk
- 4 store egg
- 3 dl matfløte
- 2 dl revet hvitost
- Smak til med salt og pepper
- 1 dl hakket frisk basilikum
- 1 dl hakket frisk kruspersille
- 200 g frisk sjampinjong eller skogsopp (kantarell, piggsopp, steinsopp etc.)
Annet utstyr
- Paiform
- Skjærfjøl
- Kniv
- Foodprosessor
- Komfyr
- Stekebrett
- Ostehøvel eller rivgjern
- Stekepanne
- Visp
- Bolle