Obligatorisk krav:

1. Lære om KFUK-KFUM Globals “Stop poverty”- kampanje. Finne ut hvem som står bak kampanjen og hva som er kampanjens mål når det gjelder økonomisk rettferdighet. Reflektere rundt kampanjens mål om økonomisk rettferdighet og finne ut om det er viktig? Finne ut hvordan dere kan bidra til at kampanjen når sine mål om økonomisk rettferdighet. Se hva dere kan finne om kampanjen på nettet. På sosiale medier kan man søke på hashtaggene #0poor og #stoppoverty.
  2. Lære om hvordan handel påvirker de som lever i fattigdom.  Bruke nettet eller andre kilder til å finne ut hvordan handel både kan holde mennesker i fattigdom og løfte mennesker ut av fattigdom. Finne konkrete eksempler på begge deler og diskutere dem i roverlaget.

Valgfrie krav:

I tillegg må man velge 2 av disse kravene:

• Lage en kreativ fremstilling av “Stop poverty kampanjen”, som f.eks. et banner, en kortfilm, et maleri, en tegneserie eller et par stoppoverty votter. Del gjerne deres kreative framstilling på sosiale medier og bruk hashtaggene #stoppoverty #0poor eller gå inn påwww.stoppoverty.com og skriv under!
  • Starte eller delta i en kampanje, aksjon eller innsats som setter fokus på rettferdig handel i ditt lokalmiljø!
  • Sette fokus på matimport fra Afrika i roverlaget ved å lage en middag sammen med matvarer fra Afrika eller arrangere en kokkekamp der alle matvarene må være fra Afrika.
  • Sette fokus på produksjon av forbruksvarer enten ved å undersøke med en butikk i deres lokalmiljø hvordan de vet at arbeiderne som produserer varene har anstendige arbeidsforhold og lønn, eller se en dokumentar sammen i roverlaget om produksjonsarbeidere som arbeider på vilkår som må regnes som utnytting (f.eks dokumentaren “skitten sjokolade” på NRK).
  • Lære om urettferdig fordeling gjennom å spille Handelspillet (Dette finner du på Operasjon dagsverk sine nettsider, det finner det ved å google “Handelsspillet”).

Aktivitetsmerket kan kjøpes i Speiderbutikken