Er det noe for meg?

Å være stab gir deg mange gode erfaringer samtidig som det er veldig gøy. Foruten å utfordre deg selv og lære mer om ungt lederskap, møter du mange andre speidere på egen alder og skaper minner for livet. Er du usikker på om du har nok erfaring? Vi setter sammen stabene med både helt ferske og godt erfarne stabsmedlemmer, så her er det bare å melde interesse!

Hva er en stab og hva har den ansvar for?

Staben har ansvar for planlegging, gjennomføring og evaluering av et kurs eller arrangement. En stab består vanligvis av en kursleder og andre frivillige (f.eks. instruktører, matansvarlige, fotografer, og lignende). Alle kurs og arrangementer har en kursmanual eller et måldokument med informasjon om program, innhold, økter og erfaringer gjort fra tidligere. I tillegg samarbeider kursleder med kontaktperson på forbundskontoret, som hjelper til med praktiske oppgaver som pakking av utstyr, å sende ut informasjon, bestille mat, og lignende.

Staben får vanligvis dekket sine utgifter i forbindelse med det frivillige engasjementet, hvis ikke annet står spesifisert.

Du må:

• ha erfaring i å holde kurs eller være interessert i å lære det
  • brenne for ett eller flere av temaene på kurset
  • ha en gyldig politiattest (vi hjelper deg å skaffe denne hvis du ikke har en fra før av)

Søk om å bli stabsmedlem

Synes du det virker interessant å være med som stab eller kursleder på et av arrangementene/kursene i oversikten under? Meld din interesse ved å fylle ut en søknad:

Søk om å bli stab på ett av våre forbundsarrangementer

Vi tar kontakt med deg når vi setter sammen staben til arrangementet eller kurset. Har du noen spørsmål, ta kontakt med Monika Swigon på monika@kmspeider.no.

Rundt våre leirbål er det plass til alle

KFUK-KFUM-speiderne er en inkluderende organisasjon med plass til alle. Vi oppfordrer alle som vil engasjere seg og som er kvalifisert til å søke om å være frivillig hos oss, uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn.

Kursholdernettverket

Har du vært med som stab eller vært kursleder på et kurs eller arrangement? Meld deg inn i kursholdernettverket vårt (Facebook-gruppe). Der deler vi faglig påfyll og erfaringer, gir relevant informasjon og muliggjør nettverksbygging for de som brenner for kurs og arrangement i forbundet. Kursholdernettverket drives av frivillige i ledertreningsutvalget.

Akkurat nå søker vi stab til følgende kurs og arrangementer: