Medlemsforsikringer
Hva gjør du om uhellet er ute?
Sørg først og fremst for at den som er skadet får hjelp. Se forbundet beredskapsplaner for beredskapsrutiner. Når den skadde har fått nødvendig hjelp, er det viktig å samle opplysninger om skaden. Disse opplysningen bør være så detaljert som mulig.
Skademeldingsskjema kan lastes ned her.
Skademeldingsskjema som er forhåndsutfylt med info om forsikringstaker finner du her.
Tannlegeerklæring finner du her.Med skademeldingen vedlegges legeattest. Skademelding sendes direkte til KNIF-Trygghet forsikring.
Melding om skade må sendes snarest mulig etter skaden har skjedd.
Informasjon du må fylle ut under punktet Forsikringstaker er:
Navn/ Organisasjon: Norges KFUK-KFUM-speidere
Kundenummer: 500252
Forsikringsavtalenummer: 310857.6
Adresse: P.B. 6810 St. Olavs plass, N-0130 Oslo
Telefon: +47 22 99 15 50
E-post: post@kmspeider.noGenerelt om forsikringen
Norges KFUK-KFUM-speidere har forsikringsavtale gjennom KNIF (Kristen Norges InnkjøpsFellesskap). Vi har i dag forsikret 11 000 medlemmer. Forsikringen gjelder kun betalende medlemmer hos Norges KFUK-KFUM-speidere.
Hvilke type forsikring har vi?
Ansvarsforsikring og kollektiv ulykkesforsikring.
Er ikke-medlemmer eller gjester dekket av forsikringen når de besøker oss på leir?
Det er kun betalende medlemmer hos Norges KFUK-KFUM-speidere som er dekket av forsikringen. Ikke-medlemmer eller gjester dekkes ikke av forsikringen.
Hvordan fungerer vår forsikring ved leirer i utlandet?
Ansvarsforsikringen fungerer kun i Norden. Kollektiv ulykkesforsikring gjelder i hele verden. Speiderne skal ha egen reiseforsikring ved deltakelse på leirer i utlandet. Kollektiv ulykkesforsikring dekker ikke behandlingsutgifter som overstiger ½ G? og dekker ikke eventuell hjemtransport av den syke.
Gjelder forsikringen deltagelse på arrangementer til andre organisasjoner?
Forsikringen gjelder også deltagelse på Norges speiderforbund sine arrangementer uavhengig av om dere deltar som gruppe eller enkelt speider. Forsikringen gjelder ikke deltakelse på arrangementer i andre organisasjoner.
Gjelder forsikringen hvis vi blir anklaget for å ha forårsaket skogbrann etc.?
Dersom medlemmer, ledere eller speidere, forårsaker skogbrann eller større materiell skade, dekker ikke forsikringen dette, med mindre man kan bli tillagt skyld. Er en speidergruppe på tur og det oppstår en brann, selv om man lovlig har benyttet åpen ild og man har benyttet alminnelige forsiktighetsregler, kan trolig ikke gruppen/lederne lastes for dette og hendelsen må betraktes som et hendelig uhell.
Har for eksempel lederne derimot tillatt åpen ild midt i sommerhalvåret, mot lover og regler, kan man bli stilt erstatningsansvarlig for skaden for eksempel ved domstolene. Hvis dere har utvist dårlig aktelse, brutt norsk lov eller lignende, kan dere bli stilt ansvarlig. Disse tilfellene dekker ansvarsforsikringen. Forsikringsselskapet dekker erstatningskrav opp til 10 millioner kroner.
Hvor stor er ulykkes- og skadeforsikringen?
Beløp ved død: ½ G
Beløp ved 100 % medisinsk invaliditet: 5 G
Behandlingsutgifter ved ulykkesskade: Inntil ½ G
Egenandel ved behandlingsutgifter: kr 1 000,-.Ulykkesskade er skade på kroppen som skyldes en plutselig og uforutsett ytre begivenhet.
Med medisinsk invaliditet menes fysisk eller psykisk funksjonstap, uten hensyn til ervervsevne. Ved skade som gjør en person 100 % medisinsk invalid, er forsikringssummen 5 G. Ved skade som tilsvarer 50 % medisinsk invaliditet, dekkes halve maksimumsbeløpet, altså 2,5 G.
Dekker forsikringen alle typer speideraktiviteter?
Ja, den dekker de "vanligste” speideraktivitetene. Forsikringen dekker også ulykkesskader som speidere rammes av på direkte vei fra hjemmet til møte-/leirstedet og tilbake til hjemmet igjen, dekkes også av forsikringen. Klatring og rappellering dekkes, men andre ekstremaktiviteter som for eksempel rafting, dykking et cetera dekkes IKKE.
Hvor stor er ansvarsforsikringen?
Beregningsgrunnlag kr 10 000 000,-.
Egenandel kr 12 000,-.Hvilke betingelser stiller ansvarsforsikringen?
Viser til forsikringsvilkårene som kan sendes på forespørsel fra forbundskontoret.
Vi må først og fremst drive aktivitetene så vi minimerer risikoen for at ulykker kan skje. En forsikring fritar ikke for uaktsom oppførsel.
Hensikten med disse forsikringene er å minske det økonomiske ansvaret som kan belastes ledere, speidergrupper eller forbundet ved større ulykker. Hensikten er ikke å dekke mindre skader eller ulykker som måtte oppstå under en leir eller annen aktivitet.
Dekkes personlig utstyr?
Forbundets forsikringer dekker ikke skade på speidernes eller ledernes personlige utstyr. For å dekke dette ved leirer og turer bør alle deltakere tegne en egen reiseforsikring. Dette kan også være dekket gjennom familiens hjemforsikring (innboforsikring). Lederne må selv undersøke dette med sine speidere.
Hva med gruppens/kretsens utstyr?
Forbundet har ingen forsikringsavtale for utstyr på vegne av grupper og kretser. Dette må gruppene eller kretsene forsikre selv dersom det er ønskelig. KFUK-KFUM-speidergrupper kommer innunder KNIF-avtalen, og kan om ønskelig ta kontakt med KNIF for å få tilbud på utstyrsforsikringer.
Kontaktinformasjon
Telefon: 23 68 39 00
Se mer og finn kontaktinformasjon på KNIF trygghet sin nettside.