BESKRIVELSE AV MØTET

På denne siden finner dere forslag til aktiviteter og hvordan dere kan gjennomføre disse på et møte. 

ÅPNING 

Steinar Sagen utfordrer en rekke kjendiser til å gjøre speideraktiviteter som du kanskje kjenner. La dere inspirere av den tredje episoden nedenfor.

AKTIVITET 1 - St. Georg

Utstyr:

Deltakerne starter i episode 3 med å høre om legenden om St. Georg. Patruljene må nå dramatisere legenden om St. Georg. Steinar og juryen legger vekt på innlevelse, humor og dramaturgi.

Aktiviteten er inspirert av merket "St. Georg" for stifinnere og aktiviten St. Georgdagsfeiring. Se om dere kan lage et morsomt og inspirerende stykke. 

AKTIVITET 2 - Primitiv våpen

Illustrasjon av en spikket sprettert.

Utstyr:

I tredje episode skal deltakerne vise at de mestrer bruken av primitive våpen. Steinar gir deltakerne pil, bue og sprettert, og de skal bruke disse for å se hvor mange bokser de klarer å skyte ned. På boksene har Steinar skrevet speidernes antiverdier. Se hvordan dere kan lave bue og pil i aktivitetsbanken her.

AKTIVITET 3 - Kunst

Utstyr:

  • Perler
  • Modellervoks
  • Maling etc.

Det siste merket som deltakerne i episode 3 har muligheten til å ta, er kunstnermerket. Deltakerne skal bruke modellervoks, perler mm. og utforme en historisk begivenhet. Steinar understreker at verket må være selvforklarende slik at Stenar kan gjette hva det representerer bare ved å se på det.

I KM-speiderne har vi lignende merker. Ta "fargemerket" for oppdagere eller "Kunst i Naturen-merket" for stifinnere. For å få dette merket må du lage kunst av forskjellige ting du finner i naturen. Gå også inn i aktivitetsbanken og få inspirasjon til alle slags aktiviteter hvor du skal lage kunst.

AVSLUTNING

Speiderbønnen
Vær beredt - Alltid beredt

INFORMASJON OM PROGRAMMET

Se første episode av Alltid beredt på discovery+ fra søndag 25. september 2022, eller på TVNorge samme dag kl. 21.30! Les mer om serien Alltid beredt her

Neste episode kommer 16. oktober 2022 på TVNorge kl. 21.30.

Foto: Warner Bros, Discovery og Monster Entertainment
 

UTSTYR