Kameratsjekk betyr at klatrer og sikrer sjekker hverandres utstyr før klatreren begynner å klatre. Dette gjøres etter at man selv har gått gjennom alle sjekkpunkter. Kameratsjekk utføres før klatring og ved hvert taubytte.

Begynn med selen til den andre. Sjekk at den sitter godt på å ved å dra den nedover. Om selen sitter riktig skal den ikke bevege seg nedover. Så sjekker vi strammestroppene på selen. På mange klatreseler skal disse tilbakeføres for å sikre at de ikke sklir opp. 

Når vi har sjekket at selen sitter skal vi sjekke at klatretauet er tredd riktig. Begynn i enden av tauet der klatreren er knytt inn i tauet. Sjekk at tauet er tredd riktig inn i selen, at knuten er riktig knytt, og at enden av tauet er så lang at du kan holde den med begge hender. 

Nå følger vi tauet videre og sjekker at klatrer og sikrer er knytt inn i samme tau. Sjekk at tauet er tredd riktig gjennom taubremsen og at skrukarabiner som fester taubremsen til selen er riktig festet og skrudd igjen. Det siste vi sjekker er at sikrer har sikret tauenden ved å slå en åttetallsknop som er omtrent i bakkehøyde når både klatrer og sikrer står på bakken.