Ni lure turtips

Hva er vel bedre enn tips og hacks som gjør det enklere og mer komfortabelt å gå på tur? Alt som kan gjøre sekken lettere, natta mer komfortabel og uforutsette hendelser enklere å håndtere er gull verdt for alle som liker å drive med friluftsliv. Her er ni lure turtips til din neste tur. 

Vanntette pakkepose

Når du skal på tur er det lurt å pakke utstyret ditt i vanntette pakkeposer. På den måten holder klær og sovepose seg tørre selv om det skulle regne eller du skulle falle uti en bekk.

Illustrasjon av vanntette pakkeposer i ulike størrelser.

Sette opp presenning

Ikke alle preseninger har hull til å feste tau og plugger i. Ved å brette presenningen rundt en kongle for så å knytte tauet rundt kongla kan du feste presenningen selv uten hull. 

Illustrasjon av hvordan du kan feste tau i presenningen ved hjelp av en kongle.

Turkjøleskap

Legg matvarene oppi en vanntett pakkepose eller en annen solid pose. Fest den med et tau til en grein langs bekken og legg den uti vannet for at maten skal holde seg bedre.

Illustrasjon av en vanntett pakkepose i bekken. Det kan fungere som kjøleskap på tur.  

 

Varmeflaske

En varmeflaske er gull verdt i soveposen på kalde kvelder. Varm opp vann og ha det i en drikkeflaske. For å ikke brenne huden på det varme vannet er det viktig at du trer en tjukk sokk utenpå flaska.

Illustrasjon av en varmeflaske i en sokk.

Gaffatape

Gaffatape kan brukes til å fikse det meste. Ved å tre noen runder gaffatape rundt utstyr du allerede har med deg på tur, for eksempel vannflaska, har du alltid med deg reparasjonsutstyr når du trenger det.

Illustrasjon av en vannflaske med gaffatape rundt.

Hodepute

Å ha en hodepute kan være avgjørende for en god natts søvn, men det tar mye plass i sekken. Fyll soveposetrekket med klær og bruk det som hodepute. Mer klær gir en høyere pute, mindre klær gir en lavere pute.

Illustrasjon av et soveposetrekk som kan brukes som pute.

 

Oppvask

Renslighet er viktig på tur. Ved å ha med en liten såpebeholder og en svamp kan du vaske opp utstyr så lenge du har tilgang på vann. Det er også lettere og tar mindre plass enn en stor såpe og en oppvaskkost.

Illustrasjon av en såpebeholder og en vaskesvamp.

Rask energi

Hvis du skal gå langt kan det være lurt å ha med seg litt rask energi. Lag din egen turmiks med for eksempel nøtter og sjokolade, og legg den lett tilgjengelig i sekken. Du kan lese hvordan du lager en mulepose her.

Illustrasjon av en hjemmelaget turmiks.

Mensenpose

Det kan være lurt å ha med en mensenpose i fellessutstyret. Det er ikke alltid like enkelt å vite når mensen kommer, da er det greit å være forberedt. Les mer om mensenpose og mensen på tur her.

Illustrasjon av en mensenpose til å oppbevare bind og tamponger i på tur.