Telt på vinterstid

Fordelen med telt er at det går fort å sette opp og egner seg derfor til turer med stadig nye overnattingssteder. I løpet av en halvtime kan du ha satt opp teltet, kommet deg i soveposen og kan nyte en kopp varm suppe.

På nattestid

Om natten er det kaldt i et telt, men har du en god sovepose, er ikke det noe problem. Sett teltet med den ene kortsiden mot vindretningen. Bardunér teltet som om det vil komme storm. Da slipper du å stå opp midt på natta for å feste bardunene på nytt. Dere kan vurdere å lage levegg, men sett den 3-4 meter fra teltet, siden det samler seg snø rett bak leveggen.

Vær observant ved snøfall om natta. Kommer det mye tung snø, kan det føre til lite luft inne i teltet. Sett på vekkerklokke og børst av snøen med jevne mellomrom.
 

Et litt behageligere teltliv

Kondens kan være litt irriterende i telt om vinteren. Fuktigheten fra pusten legger seg som rim på innsiden
av duken i løpet av natta. Jo kaldere det er, jo mer rim blir det. Ha inngangene i innerteltet åpne for å redusere kondensen noe. Legg alle klær i soveposen eller i yttertrekket til soveposen slik at de holder seg tørre. Med en klesbørste kan du børste vekk rim og snø og gjøre teltlivet mer behagelig.

Kald luft synker

Skal dere sove i telt vinterstid bør dere ikke slå opp teltet i en dal eller dump i terrenget eller like ved et vann eller ei elv. Der vil det være ekstra kaldt. Det kan faktisk være 10–15 graders forskjell bare ved å komme seg litt opp av dalen.