Så karse
- Familiespeidere (0-6 år),
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min)
- Naturkjennskap
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Spre bomull utover en papptallerken.
- Hell vann på bomullen sånn at den blir fuktig, men ikke renner.
- Spre karsefrøene utover den fuktige bomullen.
- Etter et par dager vil karsefrøene spire.
- Husk å vanne bomullen.
- Plukk eller klipp karsen når den er grønn, høy og fin.
TIPS: Høst karsen og bruk den som pynt på smørbrød, til ost, i salater og sauser. Karsen mister smaken sin hvis den varmes opp, og egner seg derfor ikke til koking og annen oppvarming. Dere kan gjerne så karsen i og på andre ting enn en papptallerken, for eksempel i et rent eggeskall
UTSTYR
- Papptallerken, eggeglass eller lignende
- Bomull
- Vann
- Karsefrø