BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Guds navn og Guds kall, Andre Mosebok 2, 23 - 3, 25, og 4, 10-15.
 

ANDAKT

av Gustav Danielsen

Moses levde blant et nomadefolk som dro omkring med dyrene sine og slo seg ned der de kunne finne beite. En dag han passet dyrene, oppdaget han noe underlig. Han så en tornebusk som brant og brant, uten å brenne ned. Da han gikk bort for å se, ropte Gud til han. Moses ble forskrekket, men Gud fortsatte å snakke: «Jeg har et oppdrag til deg. Du vet jo at folket ditt er slaver i Egypt og de har det ille. Nå vil jeg at du skal dra tilbake til Egypt og hjelpe jødefolket til å bli fri». Men Moses protesterte: «Dette er ikke noe for meg. Jeg er ikke flink til å snakke for meg. Du får heller finne en annen». Gud ga seg ikke: «Du kan ta med broren din, Aron. Han kan snakke for deg».

Moses ga seg heller ikke så lett: «Jødene vil sikkert ikke tro på meg når jeg kommer. Hvilket navn har du? Hvem skal jeg si at har sendt meg til å lede dem ut av slaveriet». Gud svarte: «Mitt navn er Jeg er». Det betyr at Gud alltid har vært og alltid vil være. Gud er fra evighet og til evighet. Da gikk Moses tilbake til Egypt og han ble lederen som førte dem ut av slaveriet og ledet dem på den lange veien tilbake til deres eget land.

Moses er ikke den eneste som har protestert når Gud ønsket å bruke ham. I Bibelen hører vi om mange enkeltpersoner som Gud brukte til bestemte oppgaver. Etter at Jesus har vært på jorda, ble det annerledes. Nå vil han bruke alle kristne. Det er oppgaver som ligger klare for hver eneste en av oss. Har du oppdaget hva du kan gjøre for Gud? Har du oppdaget noe du kan gjøre, men ikke tør? Du tenker kanskje at dette er for skummelt. Kanskje du kan gjøre som Moses, han gikk likevel, og Gud hjalp han.

Vi takker og ber

  • Vi takker for at Gud alltid er der for oss. 
  • Vi ber om mot til å gjøre det Gud vil. 
     

SLIK GJØR DU - HVA BETYR NAVNENE?

Guds navn er Jeg er, og Jesu navn betyr Gud frelser.

  1. Finn ut hva navnene deres betyr. 

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken