BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

ANDAKT

av Åse Svennson

Husker du Ole Brumm? Akkurat ja, den lille bjørnen i skogen. Husker du den gangen han prøvde å få tak i honning høyt oppe i et tre? Han rullet seg i søla for å bli svart som en liten sky. Så holdt han i en blå ballong og svevde opp i lufta. Men Ole Brumm lignet ikke en svart sky, han lignet bare Ole Brumm.

Prøver du å gjøre som Ole Brumm iblant? Vi ønsker ofte å være annerledes enn det vi er. Og så strever og strever vi, men til ingen nytte. Vi er, og blir oss selv. Ole Brumm ville gjerne ligne en svart sky. Vi vil vel heller ligne hvite skyer, være bedre enn det vi er, slik at Gud kan godta oss. Men har du tenkt på at Gud har skapt deg akkurat sånn som du er, nettopp fordi han vil ha deg sånn? Gud er uendelig glad i deg , uendelig glad i hvert eneste menneske han har skapt.

Jesus ønsker gjerne at vi skal prøve å leve slik han vil, men vi trenger ikke streve for å bli en annen eller for å bli god nok for Gud. Fordi Gud elsker oss sendte han Jesus til jorda, og derfor er vi alle gode nok, uavhengig av hva vi gjør. Når vi tror på Jesus, tilgir Gud oss all vår synd. Jesus er ikke interessert i alle våre forsøk på å bli annerledes. Jesus er interessert i deg og meg - sånn som vi er. Jesus vil være din frelser og venn, bare du lar ham få lov til det!

Vi takker og ber

  • Vi takker for at vi er gode nok som oss selv.
  • Vi takker for at Gud er uendelig glad i alle mennesker.
  • Vi ber om at alle skal få vite at de er elsket og gode nok som seg selv.