BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Gud skaper verden, Første Mosebok 1-31
 

ANDAKT

fra Konfirmantbibelen, Det norske bibelselskap 2012

Om kvelden, når himmelen er skyfri, stanser du av og til opp en liten stund og ser ut mot verdensrommet, ut mot stjernene?

Da tenker du kanskje på hvor underlig det er at akkurat du lever, på dette stedet, på denne planeten i utkanten av Melkeveien, denne enorme galaksen som er større enn alt du kan forestille deg, men som bare er en av mange hundre milliarder galakser i universet. Kanskje tenker du på alt vi mennesker har forsket på gjennom århundrene, at vi til og med har satt fotspor på månen, og at vi finner ut stadig mer om hvordan alt henger sammen. En slik kveld under stjernehimmelen spør du kanskje: Er det en mening med at jeg er til?

Hvis du vil ha svar på hvordan du ble til, er ikke Bibelen stedet å lete. Men Bibelen kan fortelle deg noe om hvorfor. Bibelen sier at både universet, jorden og alt som lever, er skapt og elsket av Gud. Verden finnes fordi Gud vil det. Du er et menneske. Du er en del av denne store helheten som Gud har skapt. Samtidig er mennesket den eneste skapningen som bærer Guds bilde. Det gjør du også.

1 Mosebok 1 forteller at mennesket ble skapt den sjette dagen. Men først da Gud hadde hvilt den sjuende dagen, var skaperverket ferdig. Hviledagen er den eneste dagen Gud kaller hellig. Ta deg tid til å hvile, til å undres og glede deg over livet her i utkanten av Melkeveien. Selvsagt er det godt å utrette noe, skape noe, være i aktivitet. Men det er også godt å senke skuldrene, se omkring seg og si en liten bønn: Takk for denne dagen, Gud. Takk for alt du har skapt!

Vi takker og ber

  • Vi takker for alle som bruker tid på å være stab på speiderarrangement. 
  • Vi takker for gode speideropplevelser og speiderminner.
  • Vi ber for alle som planlegger speiderarrangement.
  • Vi ber for alle speidere og ledere.