BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Jesus blir salvet i Betania, Matteus 26, 6-13.
 

ANDAKT

av Brage Midtsund

Kan du tenke deg den mest dyrebare tingen du har? Er det en dyr leke? Et dataspill? Kanskje en sykkel? Hvis du skulle gitt det mest dyrebare du har i gave, hva ville du gitt da? Og hvem ville du gitt noe så dyrebart til?

Kvinnen vi hørte om i dagens bibelfortelling, skulle møte Jesus. Hun hadde sikkert hørt om alt Jesus sa og alt han gjorde. For henne var Jesus så stor og så viktig at hun ønsket å gi ham det mest dyrebare hun kunne gi. Gaven hun kom med var kostbar salve i en krukke. Disiplene ble irritert. At hun kunne helle noe som kostet så mye over hodet til Jesus! Men Jesus ble ikke sint på kvinnen. Han viste heller takknemlighet for det hun hadde gjort for han. Jesus så at hun hadde gitt en enorm gave, i kjærlighet til ham. Han gledet seg over det!

Denne hendelsen skjedde under en fest rett før Jesu død. På denne tiden pleide de å salve de døde kroppene når de lå i graven. Jesus sier i dagens bibelfortelling at kvinnen salvet ham til sin gravferd. Ingen andre enn Jesus visste at han snart skulle dø. Gaven fra kvinnen ble en større gave enn hun kunne forstå.

Gaven som kvinnen ga Jesus, var hennes måte å gi Gud ære på. Hun ville gi sin mest dyrebare gave for å vise takknemlighet og kjærlighet til Guds sønn. Det finnes mange måter å vise hvor glad vi er i andre mennesker eller i Gud. Verdien på gaven måles ikke i penger, men hva tanken bak er. For kvinnen var dyr salve det hun kunne gi. For en fattig kvinne ville noen kroner være like mye verdt for Jesus.

Hva tror du er den beste måten å ære Gud på? Det er å være god mot hverandre, akkurat slik Jesus er god mot oss.

Vi takker og ber

  • Vi takker for at Jesus døde og stod opp igjen for oss.
  • Vi takker for speidere og ledere i hele verden.
  • Vi ber for de som er syke eller redde.
  • Vi ber for klimaet og miljøet.
     

SLIK GJØR DU 

  1. Still dere i en ring.
  2. Speiderne kan på tur fortelle om den beste gaven de har fått.
  3. Ta en runde hvor dere fortelle om hva som er det beste de kan gjøre for vennene eller familien sin. Det må være noe de har eller kan gjøre selv, eller kjøpe for egne penger. 
  4. For hver gjerning som blir nevnt sier alle "Tusen takk" i kor.

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken