BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Jesus blir korsfestet og Jesus dør, Matteus 27, 31-56.
 

ANDAKT

av Solveig Leikvoll

Hei, jeg heter Mika. Bestekompiser mine er: Elia, Jakob og Jose, vi finner på masse gøy! Særlig Elia, han tør alltid mer enn oss andre. For eksempel tør han å spytte kirsebærsteiner på hjelmene til de romerske soldatene, selv om det er nesten livsfarlig, og noen ganger tar han oss med på forbudte steder i byen, men det sier vi ikke hjemme.

En dag vi kjeda oss sa Elia: det er henrettelsesdag i dag, vi stikker og ser på! Ingen av oss turde å si nei, selv om ingen har lov av foreldrene våre. Når Elia bestemmer seg, så bestemmer han liksom for alle. Pappa har sagt mange ganger at der må du holde deg unna, Mika! Nå angrer jeg skikkelig, for jeg drømmer om det om natten.

De hadde hentet opp tre menn på kors og de blødde fra armene og beina, og de skrek. Den midterste hadde en tornekrone på hodet og blødde masse. Jeg så at over hodet hang det er skilt der det sto: Jesus fra Nazareth Jødenes konge. Så skrek han høyt og døde, det var så fælt!

Da brydde jeg meg ikke om tøffe Elia eller de andre kompisene mine, jeg sprang hjem til mamma og pappa og gråt og gråt og fortalte alt. Pappa blei ikke sint. Han tok meg på fanget og holdt rundt meg, og jeg satt der lenge.

Vi takker og ber

 • Vi takker for at Jesus ble korsfestet for vår skyld.
 • Vi takker for at vi alltid kan be om tilgivelse.
 • Vi ber for at flere skal få bli kjent med Jesus.
 • Vi ber for de som er syke eller redde.
   

SLIK GJØR DU - KORSET

 1. Surr et lite kors.
 2. Sett der ei ring, lukk øynene og vær stille. 
 3. En leder sier så: Når du har korset i hendene kan du tenke på noe du har gjort galt, tenkt stygt om noen, baksnakket eller noe anndet. 
 4. Send korset rundt. La alle kjenne på det med fingrene.
 5. Avslutt med å si: Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett (1 Joh 1, 9)

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken