BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Jesus metter fem tusen, Johannes 6, 1-15 
 

ANDAKT

Av Brage Midtsund

Jesus var en populær mann! Han skulle egentlig bare opp i fjellet og snakke med disiplene sine. Så fulgte over 5000 mennesker etter, for de 5000 var bare mennene. De hadde med seg kone og barn i tillegg! Mange hadde sett undrene Jesus gjorde og flere ville se og høre med egne øyne og ører. Men det ble sent, og mange ble sultne. Disiplene så dette og sa det til Jesus. Jesus viste alltid omsorg for menneskene rundt seg. Noen ganger gjorde han undre for å hjelpe mennesker. Han vekket folk fra døde og en gang stillet han en storm.

Denne gangen utførte han også et under, og han lot et lite barn bli midtpunktet! Det lille barnet hadde med seg en liten matpakke med fem fisk og to brød. Lite visste barnet at den enkle, lille nistepakken skulle mette mange tusen mennesker! Jesus delte ut fisken og brødet, men det ble ikke tomt. To fisk og fem brød ble nok til å mette mange tusen mennesker. Det var et under! Underet viser at Jesus kan få til alt og at han har omsorg for oss mennesker.

Det lille barnet med den enkle lille nistepakken fikk være med på denne store hendelsen. Jesus bruker ikke bare de som er flinke, store eller rike når han gjør noe viktig. Jesus lar barna være i sentrum. Gud har like stor omsorg for oss som de tusenvis av mennesker Jesus delte nistepakken med. Gud gir oss kjærlighet. Dette får vi dele videre – selv de minste av oss!

Vi takker og ber

  • Vi takker for nye speidere og ledere.
  • Vi takker for vellykkede speiderarrangement den siste tiden.
  • Vi ber for de som er ensomme, og om at de skal bli inlemmet i gode fellesskap.
     

SLIK GJØR DU - DEL OPP NOE

  1. Del speiderne opp i patruljer eller grupper og gi hver patrulje noe som kan deler, for eksempel et ark.
  2. Be speiderne om å dele arket i flest mulig deler. Vi ser at bitene blir mindre og mindre jo mer arket blir delt. 
  3. Tell opp hvor mange bider speiderne greide å dele arket opp i. Hvem delte arket i flest biter.

Avslutningsord: Nå har vi delt og delt, og det vi delte ble bare bindre og mindre. I Guds rike er det motsatt. Som fiskene og brødene i underet er det alltid nok av det vi deler. Vi deler Guds kjærlighet med hverandre, og det er nok til alle!

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken
 

UTSTYR

  • Et ark til hver patrulje.