Matteus 28, 1 – 10 Jesus står opp

28 Da sabbaten var over og det begynte å lysne den første dagen i uken, kom Maria Magdalena og den andre Maria for å se til graven. 2 Med ett ble det et kraftig jordskjelv, for en Herrens engel steg ned fra himmelen, gikk fram og rullet steinen til side og satte seg på den. 3 Han var som et lyn å se til, og drakten var hvit som snø. 4 Vaktene skalv av redsel da de så ham, og de ble liggende som døde. 5 Men engelen tok til orde og sa til kvinnene: «Frykt ikke! Jeg vet at dere leter etter Jesus, den kors- festede. 6 Han er ikke her, han er stått opp, slik som han sa. Kom og se stedet hvor han lå! 7 Skynd dere av sted og si til disiplene hans: ‘Han er stått opp fra de døde, og han går i forveien for dere til Galilea; der skal dere få se ham.’ – Nå har jeg sagt dere det.»

8 Da skyndte de seg bort fra graven, redde, men jublende glade, og de løp for å fortelle det til disiplene. 9 Og se, Jesus kom mot dem og sa: «Vær hilset!» De gikk fram og omfavnet føttene hans og tilba ham. 10 Jesus sa til dem: «Frykt ikke! Gå og si til mine brødre at de skal dra til Galilea. Der skal de se meg.»

Andakt

Av Brage Midtsund

Tenk om du hadde en venn som du var sammen med hele tiden i tre år. Dere gikk sammen hele tiden, snakket sammen, diskuterte litt og spiste mat sammen. Dere kjente hverandre godt og kunne stole på hverandre. En slik venn er en god venn!

Jesus var en slik venn for disiplene. De hadde vært sammen i tre år og hadde blitt en sammenspleiset gjeng der Jesus var midtpunktet. Men så ble Jesus borte. En av de beste vennene disiplene hadde hatt var plutselig borte. Nå var disiplene lei seg. Har du hatt en venn som flyttet, og som du ikke kunne være sammen med len- ger? Det er tungt å savne venner på den måten.

Disiplene var veldig lei seg, og de sørget. Men på påskedagen fant de graven hvor Jesus hadde blitt lagt tom! Jesus var borte! Maria Magdalena og den andre Maria forsto ingenting. Men så møtte de Jesus. De fikk se Jesus, og Jesus viste seg senere for mange flere.

Da Jesus døde, ble han borte. På påskedagen var graven tom. Men det betydde ikke at Jesus var borte for alltid. Jesus kom tilbake, og som en venn alle kan ha! Ikke bare de som levde sammen med Jesus på den tiden. Jesus kom tilbake for å være alles venn, også i vår tid.

 

Aktivitet

Stolleken

Lek stolleken en til flere ganger. Etterpå kan du si:

«Stolleken er morsom å leke, men når vi leker den så er det alltid noen som må ut. Jesus ser alle og møter oss der vi er. Jesus er venn med alle. Derfor ville Jesus alltid satt frem nok stoler til alle. For alle er inkludert.»

 

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken