BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Jesus står opp, Matteus 28, 1-10.
 

ANDAKT

av Brage Midtsund

Tenk om du hadde en venn som du var sammen med hele tiden i tre år. Dere gikk sammen hele tiden, snakket sammen, diskuterte litt og spiste mat sammen. Dere kjente hverandre godt og kunne stole på hverandre. En slik venn er en god venn!

Jesus var en slik venn for disiplene. De hadde vært sammen i tre år og hadde blitt en sammenspleiset gjeng der Jesus var midtpunktet. Men så ble Jesus borte. En av de beste vennene disiplene hadde hatt var plutselig borte. Nå var disiplene lei seg. Har du hatt en venn som flyttet, og som du ikke kunne være sammen med len- ger? Det er tungt å savne venner på den måten.

Disiplene var veldig lei seg, og de sørget. Men på påskedagen fant de graven hvor Jesus hadde blitt lagt tom! Jesus var borte! Maria Magdalena og den andre Maria forsto ingenting. Men så møtte de Jesus. De fikk se Jesus, og Jesus viste seg senere for mange flere.

Da Jesus døde, ble han borte. På påskedagen var graven tom. Men det betydde ikke at Jesus var borte for alltid. Jesus kom tilbake, og som en venn alle kan ha! Ikke bare de som levde sammen med Jesus på den tiden. Jesus kom tilbake for å være alles venn, også i vår tid.

Vi takker og ber

 • Takk for at Jesus stod opp igjen.
 • Takk for at vi får feire påske.
 • Vi ber for alle vennene og familiene våre.
   

SLIK GJØR DU

 1. Sett fram stoler, en færre enn det er speidere, i en ring med setene utover.
 2. Spill musikk.
 3. Mens musikken spiller skal speiderne gå rundt og rundt stolene.
 4. Når musikken stopper skal speiderne sette seg ned på en stol.
 5. Den speideren som ikke finner en stol å sitte på, ryker ut.
 6. Ta vekk en stol.
 7. Gjenta 3-6 til det bare er en speider igjen. Den som står igjen til slutt vinner leken.
 8. Snakk sammen etterpå: "Stolleken er morsom å leke, men når vi leker den er det alltid noen som må ut. Jesus ser alle og møter oss der vi er. Jesus er venn med alle. Derfor ville Jesus satt frem nok stoler til alle, for alle er inkludert.

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken
 

UTSTYR

 • Stoler, en færre enn antall speidere.