BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

ANDAKT

Fra Con dios

En av landets fremste pianister skulle holde en lunsjkonsert i et konserthus. Det var dekket på bord langs veggen i rommet, og i midten sto flygelet. Publikum spiste og småpratet mens de ventet på at konserten skulle begynne. En mor hadde tatt med seg femåringen sin for å stimulere interessen hans for pianospill. Plutselig fikk hun øye på noen bekjente noen bord lenger bort, så hun ba sønnen vente ved bordet mens hun vekslet et par ord med dem.

Litt senere hørtes famlende toner fra flygelet. Alle kikket nysgjerrig opp. Femåringens mor så til sin forskrekkelse at sønnen hennes, i stedet for å vente ved bordet, hadde smøget seg bort til flygelet. Nå satt han der og spilte Lisa gikk til skolen med én finger.

Moren ble selvfølgelig veldig flau. Hva ville de andre gjestene si? Men før hun rakk å styrte fram og sette en stopper for klimpringen, var plutselig pianisten framme ved flygelet. Han satte seg ved siden av gutten på pianokrakken, smilte til han og hvisket at han skulle fortsette å spille. Så framførte mesteren og nybegynneren Lisa gikk til skolen sammen. Gutten spilte melodien, pianisten la på akkorder og bassen. Publikum var trollbundet.

Når du tror at du er på dypt vann, når ingenting blir som du hadde tenkt deg – hør godt etter. Da vil du høre Gud hviske til deg: «Fortsett å spille. Gjør plass til meg også på krakken, så spiller vi sammen. Bruk det talentet du har, lite eller stort, så skal jeg forvandle det til noe storslagent.»

Vi takker og ber

  • Vi takker for speiderprogrammet, speiderkurs, aktivitetsbanken og andaktsbøker.
  • Vi takker for alle som bruker tiden sin på å planlegge og arrangere speiderarrangement.
  • Vi ber om at dere hjelper oss til å utvikle oss som både mennesker og speidere
  • Vi ber for kommende speiderleirer, -turer og -kurs.
  • Vi ber for Globalaksjonen