Illustrasjon:
Vis frem en penn, eller del ut en penn til hver speider. Spør speiderne om hva den kan brukes til, i tillegg til å skrives med. For å hjelpe speiderne litt i gang kan du selv nevne noen uvanlige bruksområder: Den kan brukes som blåserør, neglerenser osv.

Deretter spør du hva som er den egentlige meningen med en penn, hva som er hensikten med at den er laget. De fleste vil være enige om at den er laget så vi kan skrive med den.

Til samtale:
Det er litt på samme måte med våre liv: Akkurat som pennen kan brukes til mange forskjellige ting, kan også mennesker gjøre mange forskjellige ting. Gud hadde en mening da kan skapte oss; at vi mennesker skulle leve våre liv sammen med Gud. Det kan være godt å tenke på hvis vi er litt triste eller føler det er noe vi ikke får til; Gud hadde en hensikt med å skape nettopp deg!

UTSTYR

• Kulepenner