BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Veien, sannheten og livet, Evangeliet etter Johannes 14, 6.

 6 Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.

Bibelteksten gjengitt med tillatelse. Bibel 2011 © Bibelselskapet.

ANDAKT

Speidere lærer sportegn. Kryss og pil er de tegnene vi bruker mest. Pilen viser oss den veien vi skal gå, mens krysset viser oss den veien vi ikke skal gå. Jesus er på en måte som et sportegn. Han sier hva vi skal gjøre og han sier hva vi ikke skal gjøre. Alt Jesus sier, sier han for at vi skal få et best mulig liv alle sammen.

Jesus vil at vi skal ta vare på hverandre og hjelpe hverandre. Han vil at vi skal be om tilgivelse hvis vi hare gjort noe som er galt. Jesus vil at alle mennesker skal dele med hverandre. Jesus vil at vi ikke skal være grådige eller misunnelige. Vi skal ikke stjele og ikke lyve.

Når vi lurer på om det vi gjør er eller rett eller ikke, kan vi stille oss spørsmålet: «Hva ville Jesus gjort?»
Ville han satt opp en pil eller et kryss? Vil han at vi skal følge pilen og gjøre det? Eller sier han at her er det et kryss og vi skal ikke gjøre det?

Noen ganger kan det være lurt og stoppe opp og tenke litt etter.  Blir det bra hvis jeg gjør dette? Blir noen lei seg? Vil det gjøre noen glad? Er det kryss eller er det pil? Hva ville Jesus gjort? Jo oftere vi leser i bibelen, ber aftenbønn og går i kirken jo lettere blir det for oss å vite hva som er rett - hva Jesus ville gjort og det skal vi prøve å lære om på speidern også.

Vi takker og ber

  • Vi takker for at vi alltid kan spørre Jesus om hjelp og veiledning.
  • Vi takker for naturen og dyrene og plantene i den.
  • Vi ber om hjelp og mot til å gjøre de rette tingene.